2020. július 9. csütörtök Lukrécia

Hírek - Gépek

Egy hét múlva újra Bábolnai Gazdanapok - Mit látunk idén?

Immár 29. alkalommal a nyitja meg kapuit a Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok. A házigazda Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft. ebben az évben a már megszokott időpontban, vagyis szeptember 10-13.-a között várja nagy szeretettel az érdeklődőket Bábolnára. A legrégebbi szakkiállítás elsősorban a növénytermesztéssel kapcsolatos legújabb technológiákat mutatja be.
 
 

ITT A RÉSZLETES PROGRAM!

A Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft. fő tevékenységei között egyik elsődleges feladata a történelmi lótenyésztés és génmegőrzés folyamatossága, a műemlék együttes fenntartása, valamint a hagyományok ápolása. A cég stratégiai és üzleti tervében kiemelt helyen szerepel a kiállítás sikeres és eredményes megrendezése. Ez már az elmúlt évek során bizonyítást nyert, hiszen hazánk egyik legrangosabb agrár-seregszemléjét Bábolnán rendezik. A 29. Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok ebben az évben a sok éves tradícióhoz tért vissza, amikor ismét szeptemberre tette a kiállítás időpontját.

Nagy az érdeklődés a kiállítói oldalról is

A kiállítók száma és a lefoglalt négyzetméterek bizonyítják, hogy Bábolna az évek során nem veszített népszerűségéből. Idén közel 170 kiállító nettó 21 ezer négyzetméteren mutatja be termékeit. Igaz, hogy a kiállítás jelentkezési időpontja már lejárt ennek ellenére még sokan jelzik kiállítói szándékukat. A résztvevők többsége régi kiállító de mintegy15 százalék az új jelentkezők száma. Általánosan elmondható, hogy a régi résztvevők a megszokottnál nagyobb területen szeretnének ebben az évben bemutatkozni a rendezvényen.

A látogatók ma is szívesen jönnek Bábolnára, hogy megtekintsék a változatos szakmai bemutatókat és részt vegyenek a gazdag, szórakoztató lovas programokon. A szakemberek számára hosszú évek óta a Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok átfogó képet ad az elérhető legkorszerűbb gépkínálatról, vetőmag, műtrágya vagy növényvédőszer választékról. A szakmai látogatók magas száma miatt ebben az évben bevezetésre kerül a szakmai regisztráció, így számukra gördülékennyé válik a kiállítás látogatása.

Népszerűek a lovas programok

A Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft. egyik legfőbb célja a lótenyésztés kulturális örökségének ápolása, ezért a ménes bemutatása már a múlt évben is nagyobb hangsúlyt kapott. A Ménesbirtok lovaséletben vállalt szerepe is meghatározó, ezért a rendezők elengedhetetlennek tartják a lovak kiállítási tematikában történő megjelentetését. A múlt évben nagy érdeklődés kísérte a lovas bemutatók mellett a ménes udvar látogatását, a lovas társaskocsizást és az arborétum látogatását, ahol a híres lovak temetőjét is megtekinthették az érdeklődők. Ezek a programok idén olyan újdonságokkal bővülnek, mint például az Szapáry kastély idegenvezetéssel kísért meglátogatása.

A Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok idén is számos szakmai rendezvénynek ad otthont. A Gabonatermesztők Országos Szövetsége szakmai konferenciát rendez a kiállítás második napján csakúgy, mint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a pénteki napon. A kiállítás ideje alatt tartott, rendezett szakmai fórumok, kerekasztal beszélgetések segítik a gazdák tájékoztatását, lehetőséget biztosítanak kötetlen beszélgetésekre és a szakmai gondolatok kicserélésére.

A Bábolnai Nemzetközi Gazdanapok immár hagyományos programja a szántóföldi gépbemutató, ahol működés közben láthatják a munka-és erőgépeket is. Több cég szeretné bemutatni az általa forgalmazott gépcsaládokat munka közben, hogy megkönnyítsék a gazdák döntését a gépvásárlásnál.

A házigazda Bábolna Nemzeti Ménesbirtok reményei szerint rekord kiállítói számmal, az eddigiekhez képest még nagyobb területen várja a szakmai és érdeklődő közönséget szeptember 10-13.-a között Bábolnán.

Legyen ez az agrárium ünnepe, a kötetlen beszélgetések, szakmai eszmecserék színhelye! Várjuk a kiállítókat és a látogatókat egyaránt! Aki kimarad, az lemarad!


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu