2020. február 23. vasárnap Alfréd

Hírek - Gépek

Elektromos korszakba lép az amerikai motorgyártó

Elektromos korszakba lép a dízel- és gázüzemű motorok, illetve ehhez kapcsolódó technológiák gyártásával foglalkozó amerikai Cummins. Két éven belül megjelenik a traktorokba, kombájnokba szerelhető hibrid erőforrása.
 
 

A többféle traktor- és kombájnmárkát (Versatile, Rostselmash, Case IH) erőforrással ellátó amerikai Cummins óriásvállalat még hatékonyabb és gazdaságosabb eszközökkel szeretné ellátni a gazdálkodókat, ezért a korábbinál komolyabb hangsúlyt fektet az elektromos hajtásrendszerek és energiatároló eszközök fejlesztésére. Első lépésként 2019-ben hibrid üzemű erőforrással jelenik majd meg a piacon.

 

A cél az, hogy a hagyományos dízel- és gázmotorok mellett hibrid, illetve teljesen elektromos erőforrások is szerepeljenek a kínálatukban. Pénzt fektetnek olyan benzinüzemű rendszerek kidolgozásába is, amelyek a gázolaj-hajtásúakkal megegyező teljesítményre és tartósságra képesek. A Cummins K+F részlege emellett jelenleg is számos alternatív üzemanyagot (hidrogén, bio- és szintetikus üzemanyagok) tesztel.

A világszerte 55 ezer alkalmazottat foglalkoztató Cummins 190 országban van jelen termékeivel. A tavalyi évet 17,5 milliárd dolláros forgalom mellett 1,39 milliárd dolláros nyereséggel zárta.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárium 2020 Konferencia

  Az agrárium jelen és jövője

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu