2021. január 25. hétfő Pál

Hírek - Gépek

Európában imádják az AGCO mezőgépeit

Bár az AGCO konszern ma az amerikai Georgiában székel, mezőgépmárkáinak többsége európai - nem csoda, ha árbevételeinek döntő hányada is az öreg kontinensről származik. Hozzá tartozik a Fendt, a Massey Fergusson, a Deutz-Fahr és a Valtra is.
 
 

Az elmúlt évben az AGCO az előző évhez képest 12,6 százalékkal növelte az árbevételét, amelynek összege 9,35 Mrd dollárt (8,17 Mrd eurót) ért el. A konszern bruttó nyeresége 13 százalékkak nőtt egy év alatt, és meghaladta a 2 millió dollárt (azaz az 1,78 Mrd eurót), adózott eredményük pedig 283,7 millió dollár (247,9 millió euró) volt. 2019-re további növekedést várnak. A terv 9,6 Mrd dolláros árbevétel a gépeik árának kismértékű növelése mellett.

Az árbevétel gerincét az EME (Európa és Közel-Kelet) piacok adták, ezen belül is Németország, Franciaország és Nagy-Britannia részesedése meghatározó volt. Ez a régió 5,39 Mrd dollárral (4,71 Mrd euróval) járult hozzá a konszern árbevételéhez. Itt a növekedés 13,3 százalékos volt. 2018-ban kevesebb traktort, de több betakarító gépet adtak el Európában.

Észak-Amerikából 2,18 Mrd dollár (1,9 Mrd euró) árbevételük származott, ez 16,2 százalékkal haladta meg az előző évit. Itt az eladott traktorok és betakarítógépek száma is növekedett tavaly.

Készült a Massey Fergusson Brazíliában

Dél-Amerika - ahol a traktoreladásaik az előző évi szinten alakultak, a betakarítógépek értékesítése viszont 9 százalékkal csökkent - fele annyit sem hozott a konyhára, mint Észak-Amerika (959 millió dollárt). Itt a növekedés naturáliákban 4,5 százalékos volt, de a devizaárfolyam változása miatt értékben 9,8 százalékos visszaesést hozott az év.

Az ázsiai, csendes-óceáni és az afrikai (APA) piacok együttesen 828 millió dollárral gazdagították a cégcsoportot.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu