2020. augusztus 11. kedd Zsuzsanna, Tiborc

Hírek - Gépek

Ez zseniális: új eszközt kaphatnak a gazdák a káposztafélék kártevői ellen

A hatékonyabb felderítés és kezelés érdekében indult egy kísérleti program Kaliforniában, amelynek keretén belül a szakemberek prediktív modellezési technológiával fogják megfigyelni a káposztamolyokat a különféle káposztanövényekben. A kutatók azt remélik, hogy a valós idejű feltérképezés segítségével a gazdák hatékonyabban vehetik majd fel a harcot a kártevőkkel.
 
 

Az FMC Corporation és a Nutrien Ag Solutions együttműködésében indult el az a kísérleti program, amely az új FMC Arc mezőgazdasági (mesterséges) intelligencia platformját fogja használni. A platform valós idejű feltérképezésen alapuló adatokkal dolgozik, amelyekből előrejelzéseket készít a káposztanövényeket támadó káposztamoly populációkról, írta meg a Future Farming. Ezeket aztán elküldi a Nutrien Ag Solutions növényvédelmi tanácsadóinak a kaliforniai Salinas-völgybe. A kísérleti programban egyebek mellett a kelbimbó, brokkoli és karfiol növényeket monitorozza a két vállalat.

A kísérleti program 2020 májusának végén indult, és egészen szeptember közepéig fog futni, ami a káposztamolyok rajzásának csúcsideje. A Nutrien Ag Solutions szakemberei és a terepen levő munkatársai aktívan fogják ellenőrizni a rovarcsapdákat a Salinas-völgyben, míg az FMC Arc szoftvere vizualizálni fogja az összegyűjtött adatokat, és részletes térképeket készít belőlük, amelyek megtekinthetőek lesznek a cég saját mobiltelefonos alkalmazásával.

Az FMC Corporation reményei szerint ez az új funkció segítséget fog nyújtani a gazdáknak és a növényvédelmi szakembereknek a kártevők populációinak egyszerűbb nyomon követésében, és képes lesz megalapozott előrejelzéseket adni a rovarok rajzásáról is. A két vállalat számításai szerint a kártevőkkel kapcsolatos információk birtokában a Nutrien Ag Solutions szakemberei sokkal hatékonyabbak lesznek majd a problémák feltérképezésében és azok kezelésével kapcsolatos javaslataik megalkotásában, mint korábban voltak. Az FMC a káposztamoly-előrejelzési modelljét jelenlegi és történelmi adatok alapján tervezi továbbfejleszteni és finomhangolni.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Sustainable World 2020

  A Portfolio első zöld konferenciája - a jövő vállalatainak

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu