2022. május 18. szerda Erik, Alexandra

Hírek - Gépek

Ezek most a magyar gazdák kedvenc traktorai: itt a lista

2020 szeptemberében a magyar gazdák 40 százalékkal több traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2018 kilencedik hónapjához képest pedig közel 14 százalékkal több traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka szeptemberben a John Deere volt, amelyből 53-at adtak el a hónapban, a második helyen a Polaris végzett, amelyből 40 darabot, 29-el többet értékesítettek most az egy évvel korábbi 11-hez képest. A népszerűségi listán harmadik a New Holland, negyedik a Claas, ötödik pedig a Fendt volt az év kilencedik hónapjában.
 
 

2020 szeptemberében az öt legnépszerűbb traktormárka Magyarországon a John Deere, a Polaris, a New Holland, a Claas és a Fendt voltak - derül ki a carinfo.hu adataiból. John Deere-ből 53-at adtak el szeptemberben, míg Polarisból 40-et, ami 29 darabbal több, mint tavaly ugyanekkor. New Hollandból, Claasból és Fendtből is többet vásároltak most a gazdák, mint egy évvel korábban. Előbbiből 24-et, Claasból pedig 21-et adtak el, mindkét márkából 10-el több traktor talált gazdára most szeptemberben, mint tavaly. 2020 kilencedik hónapját tekintve szinte nem volt olyan márka, amelyből ne nőtt volna az eladások száma a tavalyi adatokhoz képest. 

December 3-4-én rendezi meg a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít. Az esemény egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről. A konferencia napirendre veszi az ágazati szereplőit érintő legforróbb témákat és legfontosabb szabályozási változásokat is. 

2020 szeptemberében összesen 266 traktor talált gazdára Magyarországon, ami az egy évvel ezelőtti mennyiséghez képest 40 százalékos növekedést jelent, 2019 szeptemberében ugyanis 190 traktor kelt el. 2018-hoz képest szintén nőtt az eladások száma idén, hiszen akkor 234 traktort adtak el. Érezhetően változott a vásárlási kedv az előző hónaphoz képest, hiszen augusztusban mindössze 180 traktor kelt el. Idén eddig 2268 traktor talált gazdára, a tavalyi év első kilenc hónapjában azonban 2394, ami 5,3 százalékkal több eladott gépet jelent. 

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Sustainable World 2022

  Fenntarthatósági konferencia szeptember 6-án a jövő vállalataiért!

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalatok: aki nem digitalizál, csúnyán le fog maradni!

  Hitelezés 2022

  Május 17-én együtt a hazai hitelpiaci szereplők! Offline + Online is!