2022. május 18. szerda Erik, Alexandra

Hírek - Gépek

Ezek most a magyar gazdák kedvenc traktorai: itt a lista

2020 októberében a magyar gazdák 19,5 százalékkal több traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2018 tizedik hónapjához képest pedig közel 5 százalékkal több traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka októberben a John Deere volt, amelyből 46-ot adtak el a hónapban, a második helyen a New Holland végzett, amelyből 28 darabot, 12-vel többet értékesítettek most az egy évvel korábbi 16-hoz képest. A népszerűségi listán harmadik a Polaris, negyedik a Steyr, ötödik pedig a Fendt volt az év tizedik hónapjában.
 
 

2020 októberében az öt legnépszerűbb traktormárka Magyarországon a John Deere, a New Holland, a Polaris, a Steyr és a Fendt voltak - derül ki a carinfo.hu adataiból. John Deere-ből 46-ot adtak el októberben, ami 9-cel kevesebb, mint egy évvel korábban, míg New Hollandból 28-at, ami 12 darabbal több, mint tavaly ugyanekkor. Polarisból, Steyr-ből és Fendtből is többet vásároltak most a gazdák, előbbiből 25-öt, 16-tal többet, mint 2019-ben, Steyr-ből 13-at, Fendt-ből pedig 12-t adtak el most októberben. 2020 tizedik hónapját tekintve, a John Deere-en kívül szinte nem volt olyan márka, amelyből ne nőtt volna most az eladások száma a tavalyi adatokhoz képest. 

December 3-4-én rendezi meg a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít. Az esemény egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről. A konferencia napirendre veszi az ágazati szereplőit érintő legforróbb témákat és legfontosabb szabályozási változásokat is. 

2020 októberében összesen 257 traktor talált gazdára Magyarországon, ami az egy évvel ezelőtti mennyiséghez képest 19,5 százalékos növekedést jelent, 2019 októberében ugyanis 215 traktor kelt el. 2018-hoz képest szintén nőtt az eladások száma idén, hiszen akkor 245 traktort adtak el, szeptemberhez képest ugyanakkor csökkent a vásárlási kedv, hiszen akkor 266 darabot értékesítettek. Idén eddig 2525 traktor talált gazdára, a tavalyi év első tíz hónapjában azonban 2609, ami 3,2 százalékkal több eladott gépet jelent. 

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Sustainable World 2022

  Fenntarthatósági konferencia szeptember 6-án a jövő vállalataiért!

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalatok: aki nem digitalizál, csúnyán le fog maradni!

  Hitelezés 2022

  Május 17-én együtt a hazai hitelpiaci szereplők! Offline + Online is!