2022. július 3. vasárnap Kornél, Soma

Hírek - Gépek

Ha nem elég a négykerék

Hatkerék-hajtással a legnehezebb terepen is jól használható a legújabb BRP Can-Am munkagép.
 
 

A mezőgazdaságban, de azon belül is főleg az erdészetekben, szőlőültetvényeken sokszor csak kisebb méretű munkagépekkel lehet elférni, miközben a terep- vagy időjárási viszonyok olykor megkövetelik maximális vonóerő kifejtését. Ilyenkor néha a 4x4-es hajtás is kevés, a teher tömege, vagy a talaj szerkezete miatt többre van szükség. Ebben az esetben jó választás a BRP Can-Am 6x6-s járműve.


BRP Can-Am Outlander 6x6


A 2014-es év látványosan újszerű haszonjárműve, munkagépe lehet a BRP Can-Am Outlander 6x6-os hajtásképletű, háromtengelyes járműve, mely október elején mutatkozott be Európa számára. A hamarosan Magyarországra is megérkező erőgép besorolása lehetővé teszi, hogy a mezőgazdasági gépbeszerzési pályázatok, támogatások keretében is megvásárolható legyen, így a gyártásnak is helyet adó Finnországban érvényes 19 ezer eurós induló árát is ennek figyelembevételével kell értékelni. Az új 6x6-os-t a világcég többi quadjához és jet-skijéhez hasonlóan, a szintén Bombardier tulajdonban lévő Rotax motorja, abból is a legerősebb, 80 lóerős, ezres V-Twin hajtja.


A munkagép 730 kg-os vontatási és 363 kg-os terhelhetőségi kapacitással rendelkezik. Megfelelő karbantartás esetén hosszú távú befektetésként lehet rá tekinteni, évtizedekig képes ellátni feladatát. A Can-Am Outlander 6x6 első példánya a forgalmazótól kapott információk szerint néhány héten belül Magyarországon is elérhető és megrendelhető lesz. Mint azt a forgalmazó Jet Power Kft-nél az Agrarszektor.hu kérdésére elmondták, az Outlander 6x6 ebben a műfajban a Bombardier első igazi, sokcélú, univerzális terep munkagépe, amely nem a szórakozást, kikapcsolódást, sportolási lehetőséget keresőknek, hanem a professzionális felhasználóknak, kifejezetten munkavégzési célból készült.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben