2021. január 17. vasárnap Antal, Antónia

Hírek - Gépek

Ilyen utánfutót még nem láttál! Nagy dobásra készül a német gépgyártó

Forradalmasítani fogja a Fliegl a bálarakodást. A német cég önrakodó bálaszállító utánfutót készül piacra dobni, amellyel jelentős mértékben meggyorsítható lesz a begyűjtés.
 
 

A Fliegl Agrartechnik utoljára augusztusban hallatott magáról, amikor felvásárolta a francia Brochard Contructeur-t, az aktuális világrekorder szervestrágyaszóró gép gyártóját. A német utánfutógyártó cég most egy olyan innovatív megoldással rukkolt elő, amely alapjaiban változtathatja meg a bálagyűjtést, értesülhettünk a cseh Agroportal24h írásából. A nemes egyszerűséggel csak Begyűjtő (Picker) névre keresztelt utánfutó ugyanis képes lesz menet közben is felszedni a bálákat.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

A gép egy állítható vontatórúddal lesz csatlakoztatható a traktorhoz. Az egyik állásban a bálaszállító egyszerű utánfutóként működik, a másik állásban pedig a traktorhoz mögött, ahhoz képest oldalra húzódva begyűjtőként fog viselkedni.

A képek tanulsága szerint a bálaszállító elején egy elfordítható emelővilla lesz, amely felemeli a bálát a rakodófelületre, amelyet teljes hosszában egy futószalag fog kitölteni. Ez gondoskodik arról, hogy a bála a szállító végébe kerüljön. Kirakodáskor ugyanez a futószalag segít majd a bálák legördítésében az utánfutóról. A Begyűjtő 1,2-1,8 méteres átmérőjű bálákat fog tudni begyűjteni és szállítani. A Fliegl, az előzetes beharangozók szerint a 2019-es hannoveri Agritechnica mezőgazdasági kiállításon fogja bemutatni a Begyűjtőt.

(A képek az Agroportal24h tulajdonát képezik.)

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu