Gyorsaság és precizitás: permetező robotot fejlesztett a brazil mezőgazdasági gépgyártó

Gyorsaság és precizitás: permetező robotot fejlesztett a brazil mezőgazdasági gépgyártó

A brazíliai alapítású Jacto bemutatta az automata permetezőgépek harmadik generációját, az Arbus 4000 JAV névre keresztelt járművet. A Jacto 4000 JAV képes az önálló munkavégzésre, a permetezés hatékonyságáról pedig lézerszkenneres technológia gondoskodik. Ezt a robotot kifejezetten a citrusültetvényekben történő munkavégzésre fejlesztették ki, és első körben kizárólag csak Brazíliában lesz kapható.

Közeleg a tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye: Agrárium 2024 konferencia, március 19., Kecskemét

Előad többek között Nagy István, Kulik Zoltán, Andréka Tamás, Győrffy Balázs, Éder Tamás, Hadászi László, Ruck János, és még sokan mások.

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Precíziós permetező robotot fejlesztett a brazil Jacto mezőgazdasági gépgyártó cég. Az új gépből egyelőre még csak néhányat gyártottak le, amelyeket a kiválasztott vevők fognak tesztelni a gazdaságaikban. Az Arbus 4000 JAV a hírek szerint jövőre más országokban is kapható lesz majd, írta meg a Future Farming.

A robot egy meglehetősen egyedi permetező technológiával lett felszerelve. A gép lézerszkennerrel felméri a növények méretét és arányait. Ezen információ alapján pedig egy optimalizált elemzést készít a környezetéről. A permetező rendszer számos egyedi szeleppel rendelkezik, amelyekhez több, külön villanymotorral rendelkező ventilátor is tartozik. Ez a rendszer szabályozza a ventilátorok sebességét az adott növény méretétől függően. Az intelligens rendszer gondoskodik róla, hogy a növényekre a megfelelő mennyiségű növényvédő szer kerüljön, a megfelelő helyekre, a megfelelő sebességgel. Ez hatékonyabbá teszi a permetezést, és csökkenti a permetléveszteséget. A permetező robot egy 4000 literes tartállyal rendelkezik.

Az Arbus 4000 JAV permetező robot képes az önálló munkavégzésre, a megfelelő vezérlővel távolról is ellenőrizhető és irányítható. Egyszerre több jármű is irányítható, vagyis a gépek flottaként is kezelhetőek egy úgynevezett konvoj-funkció és a gépek egymáshoz való helyzetének virtuális meghatározása segítségével. Minden Arbus 4000 JAV összekapcsolható lesz virtuálisan a "kövesd a vezért" funkcióval.

A permetezőgép intelligens akadályészlelő és -kezelő rendszerrel is rendelkezik, amely azonosítja az útjába kerülő akadályokat, és szükség esetén meg is állítja a gépet. A robot meghajtásáról egy 132 lóerős dízelmotor gondoskodik, és a független kerékfelfüggesztéseknek köszönhetően meglehetősen nagy sebességekkel is képes mozogni. Az Unitrack technológiát alkalmazó kormányrendszer kis fordulási íveket is lehetővé tesz a gépnek.

(Címlapkép és videó forrása: Jacto)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Heti fókusz: STOP STRESSZ! (x)

A tél végi szokatlanul meleg időjárás után fel kell készülnünk a kora tavaszi fagykárok megjelenésére szántóföldi kultúráinkban is.

Támogatott tartalom

Nagy termőképességű LG kukoricák (x)

Tavaly rég nem látott mélységbe zuhant a kukorica vetésterülete Magyarországon. A VSZT felmérése szerint a vetésterület 746 ezer ha körül alakult a 2023-as évben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?