Gyorsaság és precizitás: permetező robotot fejlesztett a brazil mezőgazdasági gépgyártó

Gyorsaság és precizitás: permetező robotot fejlesztett a brazil mezőgazdasági gépgyártó

A brazíliai alapítású Jacto bemutatta az automata permetezőgépek harmadik generációját, az Arbus 4000 JAV névre keresztelt járművet. A Jacto 4000 JAV képes az önálló munkavégzésre, a permetezés hatékonyságáról pedig lézerszkenneres technológia gondoskodik. Ezt a robotot kifejezetten a citrusültetvényekben történő munkavégzésre fejlesztették ki, és első körben kizárólag csak Brazíliában lesz kapható.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Precíziós permetező robotot fejlesztett a brazil Jacto mezőgazdasági gépgyártó cég. Az új gépből egyelőre még csak néhányat gyártottak le, amelyeket a kiválasztott vevők fognak tesztelni a gazdaságaikban. Az Arbus 4000 JAV a hírek szerint jövőre más országokban is kapható lesz majd, írta meg a Future Farming.

A robot egy meglehetősen egyedi permetező technológiával lett felszerelve. A gép lézerszkennerrel felméri a növények méretét és arányait. Ezen információ alapján pedig egy optimalizált elemzést készít a környezetéről. A permetező rendszer számos egyedi szeleppel rendelkezik, amelyekhez több, külön villanymotorral rendelkező ventilátor is tartozik. Ez a rendszer szabályozza a ventilátorok sebességét az adott növény méretétől függően. Az intelligens rendszer gondoskodik róla, hogy a növényekre a megfelelő mennyiségű növényvédő szer kerüljön, a megfelelő helyekre, a megfelelő sebességgel. Ez hatékonyabbá teszi a permetezést, és csökkenti a permetléveszteséget. A permetező robot egy 4000 literes tartállyal rendelkezik.

Az Arbus 4000 JAV permetező robot képes az önálló munkavégzésre, a megfelelő vezérlővel távolról is ellenőrizhető és irányítható. Egyszerre több jármű is irányítható, vagyis a gépek flottaként is kezelhetőek egy úgynevezett konvoj-funkció és a gépek egymáshoz való helyzetének virtuális meghatározása segítségével. Minden Arbus 4000 JAV összekapcsolható lesz virtuálisan a "kövesd a vezért" funkcióval.

A permetezőgép intelligens akadályészlelő és -kezelő rendszerrel is rendelkezik, amely azonosítja az útjába kerülő akadályokat, és szükség esetén meg is állítja a gépet. A robot meghajtásáról egy 132 lóerős dízelmotor gondoskodik, és a független kerékfelfüggesztéseknek köszönhetően meglehetősen nagy sebességekkel is képes mozogni. Az Unitrack technológiát alkalmazó kormányrendszer kis fordulási íveket is lehetővé tesz a gépnek.

(Címlapkép és videó forrása: Jacto)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Az IKR Agrárral a gabonapiacon az egész kontinens erőforrása a gazdáért dolgozik (x)

Az orosz-ukrán háború miatt a piacokat elöntő olcsó gabona, hazánk legfontosabb olaszországi exportpiacán feltörekvő szerb és román termelők – az elmúlt években a magyar vetésstruktúra fennmaradását a legtöbben az éghajlatváltozástól féltették, de látszik, hogy az agrárium legégetőbb kihívását az erősödő partnerek jelentik.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?