Őrület! Ez a szuperfagyi lehet a következő nyarak slágere

agrarszektor.hu
David Baker, akinek Somerset megyében, Minehead közelében található a Styles Farm nevet viselő vállalkozása, úgy döntött, hogy a fagylaltiparnak kevésbé kellene függnie a dízelgenerátoroktól. Ezért, hogy ezeket megújuló energiaforrással váltsa ki, napelemekkel borította be a fagylaltos kocsija tetejét.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Mr. Baker azután állt elő ezzel az ötlettel, miután több vásárlója is aggodalmát fejezte ki a vállalkozó dízeles fagylaltos furgonjainak kipufogógázai miatt, írta meg a BBC. Most, az újításnak köszönhetően a napelemek működtetik a fagyasztókat, a fagylaltkészítő gépeket és a kávégépeket. A hatékonyságra pedig nem lehet panasz, ugyanis az egyik első ilyen napelemes jégkrémes kocsi négy teljes napig üzemelt a tavaly Glastonbury Fesztiválon.

Március 3-án rendezi meg Agrárium 2020 című évindító konferenciáját Kecskeméten a Portfolio Csoport. Az esemény napirendjére tűzi azokat a legfontosabb idei támogatási, jogszabályi, piaci, jövedelmezőségi és innovációs változásokat, amelyek ismeretére az agrárgazdaság szereplőinek feltétlenül szükségük lehet az eredményes gazdálkodáshoz. A konferencia a gyakorlatias szempontokat figyelembe véve ad választ a gazdasági döntéseknél felmerülő fontos kérdésekre. Ha tájékozott akar lenni az új évben, ne hagyja ki az Agrárium 2020 konferenciát március 3-án Kecskeméten!

Az ötletgazda, David Baker elmondta, hogy a semmiből kellett összeraknia az első működő prototípusokat. A napelemeket felerősítette a kocsi tetejére, de utána helyet kellett találnia a nagyméretű akkumulátoroknak a kocsi belsejében. A probléma gyökerét az adta, hogy még nincsenek rendes, jól összerakott elektromos furgonok. Amint ezek elérhetőek lesznek, a Mr. Baker által kikísérletezett felszerelés egyenesen beszerelhető lesz ezekbe a járművekbe.

A Styles fagylaltkészítő vállalkozás kocsijai a tavalyi év során öt hónap alatt mintegy 160 fesztiválon, rendezvényen és egyéb eseményen vettek részt, óránként akár 500 gombóc jeges édességet készítve. Ebben a tekintetben egy gombóccal se maradtak el a hagyományos fagylaltos kocsiktól. David Baker elmondta, hogy reményei szerint idén képesek lesznek úgy végigcsinálni a Glastonbury Fesztivált, hogy egy csepp dízelt sem használnak fel a gépek működtetésére.

A múltban a dízelgenerátorok 4000 fontnyi (1,6 millió forintnyi) üzemanyagot használtak el évente. A napelemekkel ezt a kiadást mind megtakaríthatjuk. Egy szép napon 2,4 kilowattnyi energiát termelünk, ugyanannyit, mint amennyit a gépek elhasználnak. Nem egyszer teljesen feltöltött akkumulátorokkal zárjuk az aktuális napot

 - mesélte David Baker.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.

KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?