Itt a Continental nagy dobása: robothadsereggel hódítanák meg a földeket

agrarszektor.hu
A Continental a hannoveri Agritechnica expón mutatta be a a Contadino névre keresztelt drónjának prototípusát. A teljesen önálló robotot vetési, gyomirtási, permetezési, műtrágyázási és felmérési feladatokra lehet majd használni. A Contadino eszközhordozó drón jelenleg prototípus fázisban létezik, a Continental partnereket keres, hogy 2020-ban piacra lehessen dobni a drón első változatait.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A robot, amit a Continental bemutatott az Agritechnicán egy olyan moduláris mezőgazdasági eszközhordozó drón, amelyet különféle, kis teljesítményt igénylő feladatokra lehet majd használni, mint például a vetés, a gyomirtás, a permetezés, műtrágyázás és a felmérés, ellenőrzés. A különféle feladatok ellátásához a robotot számos eszközzel, szerszámmal lehet majd felszerelni. A Continental szerint ez a moduláris tervezés a robotra szerelhető szerszámok mérete és nyomtávja tekintetében maximális rugalmasságot tesz lehetővé, de a karbantartási munkálatok is könnyen és gyorsan elvégezhetőek lesznek általa.

"A mezőgazdasági dróntechnológia kérdéseiről is szó lesz a siófoki Agrárszektor Konferencián. Tekintse meg a programot és regisztráljon a december 4-5-i eseményre!"

A robotok képesek lesznek flottaként viselkedni, vagyis egyszerre több, egymással együttműködő robot is dolgozhat majd a földeken. A flotta mérete rugalmasan alakítható lesz. A moduláris tervezés jegyében a drónokat a földekre kijuttató szállítóegység töltő- és újratöltő állomásként is fog üzemelni. A Continental szerint ez a robotraj-koncepció hatékony és gördülékeny munkamenetet eredményez majd, bármiféle felesleges állóidő nélkül. A hatékony elektromos motoroknak és az automata újratöltésnek köszönhetően a drónok óramű pontosságú munkavégzésre lesznek képesek. A Contadino rendszer a rovar és gyomirtó szerek, valamint a műtrágya precíz adagolásának és kijuttatásának, vagy a differenciált vetésnek köszönhetően bárki számára lehetővé teszi az okos gazdálkodást, jelentette ki a gyártó.

A robot lézer alapú távérzékelési rendszerrel, radarral, RTK GPS-szel, kamerával és ultrahangos szenzorral lesz felszerelve. Ezeknek köszönhetően precízen érzékeli majd a környezetében levő objektumokat, és képes lesz azonosítani is azokat, valamint képes lesz nyomkövetésre és a GNSS alapú műholdas helyzetmeghatározásának köszönhetően 2 centimétetes pontosságra. A szerszámok nyitott interfészekkel lesznek csatlakoztathatóak a robothoz. Ez egyrészt közvetlen áramellátást biztosít majd a felszerelésnek, valamint hozzáférést enged nekik a szenzorok adataihoz és a felhőalapú kommunikációhoz.

A Continental szerint a drónok kezeléséhez nem lesz szükség emberi felügyeletre. A flottát alkotó robotok közötti felhőalapú kommunikációnak köszönhetően a gazdálkodó a mobileszközein keresztül folyamatosan felügyelheti a munkafolyamatokat, de fizikailag nem kell ott lennie. A hozzá befolyó és automatikusan feldolgozásra, kielemzésre kerülő adatoknak köszönhetően pedig hasznos ötleteket kaphat a termelékenység növelésére is. Összefoglalva, a drónoknak köszönhetően a gazdák újra elkezdhetnek az agronómiával foglalkozni.

A cikk eredeti nyelven a Future Farming oldalán olvasható. A cikkben felhasznált kép- és videóanyag a Continental tulajdonát képezi.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?