2021. december 2. csütörtök Melinda, Vivien

Hírek - Gépek

Itt a Honda legújabb dobása: ez a fűnyíró a Ferrarit is lenyomja

A Honda olyan fűnyíróval állt elő, ami 6 másodperc alatt gyorsul százra és legyorsulja a Ferrari egyes modelljeit is. A gépet kaszkadőr próbálta ki egy versenypályán, és a fűnyíróval elérte a 178 km/h-s sebességet. A kérdés már csak annyi, hogy valóban szükség-e van-e bárkinek egy ilyen gyors fűnyíróra.
 
 

A Honda Mean Mower V2 márkájú fűnyírója szeretne bekerülni a Guiness Rekordok Könyvébe a nem mindennapi gyorsulásával, ugyanakkor valóban profin vág füvet is - írja a CNN. A gyártó Jessica Hawkins kaszkadőrt kérte fel, hogy tesztelje le a fűnyírót, aki egy német versenypályán ment vele két kört. A legmagasabb elért sebesség 110,5 mérföld/óra volt, ami azt jelenti, hogy a fűnyíró 178 km/h sebességet ért el. A traktorszerű karosszériába 4 hengeres, 200 lóerős motort építettek, és állítólag képes a 240 km/h-s sebességre is. 

A Honda legjobbra pontozott fűnyíróinak átlagos sebessége 4 mérföld óránként, ami 6 km/h-t jelent. Ha belegondolunk, az bőven elég egy vasárnap délutáni fűnyíráshoz, főleg ilyen melegben. Sokáig az első Honda Mean Mower tartotta a leggyorsabb fűnyíró rekordját még 2014-ből, ez a gép 186 km/h sebességgel száguldott, de rá egy évre letaszították a trónról, mert egy norvég férfi olyan fűnyírót épített, ami 214 km/h-val tudott menni. 

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2021

  Agrártámogatási reform, pénzözön a vidékfejlesztésben, világpiaci árrobbanás, forradalmi agrárinnovációk, precíziós gazdálkodás, digitalizáció. 2 nap, 10+ órányi szakmai program, 70+ előadó