2021. január 28. csütörtök Károly, Karola

Hírek - Gépek

Koronavírus: így veszik ki a részüket az olasz gazdák a járvány elleni harcból

A legnagyobb olasz mezőgazdasági szervezet a Confederazione Nazionale Coltivatori Diretti (Coldiretti) bejelentette, hogy tagjai önkéntesen bevetik a mezőgazdasági gépeiket egész Olaszországban az utcák és terek tisztítására.
 
 

Amellett, hogy az élelmiszerhiány elleni küzdelemben létfontosságú bástyaként szolgál, az olasz mezőgazdasági ágazat önként vállalkozik a Covid-19 elleni közvetlen küzdelem támogatására az utcákon és köztereken a vírus túlélési esélyeinek minimalizálása érdekében, olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) oldalán.

A területek megtisztítását fertőtlenítőoldat kijuttatásával végezzük permetezők, porlasztók és párásítók felhasználásával

– mondta Ettore Prandini, a Coldiretti elnöke.

Az országban jelen levő Covid-19 vírus okozta egészségügyi vészhelyzet leküzdésének elősegítése érdekében Prandini felhívást intézett az egyesület minden tagjához, az ország egész területén, hogy gépeiket, eszközeiket bocsássák a helyi hatóságok rendelkezésére, ezáltal hozzájárulva a valaha végzett legnagyobb takarítási munkálatokhoz.

A kezdeményezés végrehajtásának pontos feltételeiről már megállapodtak az olaszországi Dipartimento della Protezione Civile nevű nemzeti testülettel, amely a vészhelyzetek előrejelzésével, megelőzésével és kezelésével foglalkozik. A kezdeményezés megvalósítása azonnal elindult Olaszország északi részén, Piemontban és Venetóban, miután megállapodás született Veneto kormányzójával, Luca Zaia-val.

A traktorok a városokban és vidéken is működhetnek, elérhetik a legtávolabbi és legnehezebben megközelíthető területeket is, ahol az ipari járművekkel való közlekedést nehezítenék a keskeny és meredek utak

– magyarázta Luca Zaia.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu