Nagyot újított az amerikai gépgyártó: így teszik népszerűbbé a régebbi traktoraikat

Nagyot újított az amerikai gépgyártó: így teszik népszerűbbé a régebbi traktoraikat

agrarszektor.hu
A John Deere bejelentette, hogy fejlesztéseket eszközöltek az új 5R és 6M szériás traktoraik integrált technológiáján. A felhasználók mostantól úgy is használhatják majd az AutoTrac Automated Guidance System információit, hogy nem kell hozzá külön megvásárolniuk a kijelzőt.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az AutoTrac a GPS koordináták felhasználásával teszi lehetővé a traktorok kormányzás nélküli irányítását. A rendszer segít a traktorok kezelőinek abban, hogy minél precízebb fordulókat végezzenek kaszálás, műtrágyázás és egyéb mezei munkák során, írta meg a Future Farming. Ha az ember azt tervezi, hogy egy új John Deere egységet vásárol, vagy lízingel egyet, és szeretne hozzá AutoTrac rendszert, de aggódik a költségek vagy a rendszer bonyolultsága miatt, mondta Lyle McMillan, a cég marketing menedzsere.

A John Deere 5R és 6M traktorait már úgy is meg lehet rendelni, hogy automatikusan jár hozzájuk az AutoTrac vezetéstámogató rendszer, amelyet a pilótafülke A-oszlopán elhelyezett kijelzőn tekinthető meg. Onnantól kezdve, hogy a John Deere StarFire vevőegységét installálták a traktorra, aktiválták a rendszert és beállították azt, a gépek kezelői már gyakorolhatják is a kéz nélküli vezetést.

Lyle McMillan beszélt arról is, hogy a John Deere-nél tudják, hogy egy új, automata vezetési rendszer beszerelése esetén a beszerelés költsége és a használat egyszerűsége mind-mind olyan tényezők, amelyek komolyan közrejátszanak a gazdáknál a döntés meghozatalában. Azzal, hogy az AutoTrac rendszert az A-oszlop kijelzőjébe is beépítették, egyszerű és megfizethető lehetőséget adtak a gazdáknak arra, hogy kihasználják az automata vezérlés előnyeit anélkül, hogy egy külön eszközt kelljen vásárolniuk hozzá, mondta a szakember..

Ugyanakkor, ha valaki fejlettebb vezérlési lehetőségeket szeretne a traktorába, és nem veti el az olyan precíziós megoldásokat, mint a sorköz-tartás és a helyszíni feltérképezés, a lehetőség nyitva áll a további kijelzők megvásárlására

- mondta Lyle McMillan.

Az 5R traktorok számára elérhetővé vált újítások között szerepel a 16/16-os CommandQuad Automatic Transmission váltómű, amely a lehető leghatékonyabb üzemanyagfelhasználásra optimalizálja a rendszert. A II. kategóriájú kapcsolódásokkal mindenféle felszerelés könnyedén csatlakoztatható lesz a traktorhoz.

A John Deere mindemellett további gumiabroncs-opciókat bocsát az ügyfelei rendelkezésére, mint például a nagyméretű 540/65R38 vagy az 600/65R34 abroncsok. Ezek úgy teszik lehetővé a nagyobb terhelhetőséget, hogy közben kevésbé tömörítik össze a talajt a jármű alatt.

Az új 6M szériás traktorokhoz választható lesz a Johne Deere prémium végtelen fokozatú sebességváltója, az Infinitely Variable Transmission (IVT) rendszer, amely azok számára lehet különösen fontos, akik tökéletes uralmat szeretnének a jármű sebessége felett, vagy azoké, akik az automata sebességváltásra esküsznek. Az IVT rendszerhez hozzátartozik az AutoClutch funkció is, amely anélkül teszi lehetővé a jármű azonnali megfékezését és megállítását, hogy a kezelőnek használnia kellene a kuplungot.

A gyártó bejelentése szerint az új 5R-szériás modellek már most is megrendelhetőek, míg az új 6M sorozatú traktorok csak június végén válnak megrendelhetővé. A John Deere közleménye alapján arra lehet következtetni, hogy az újítások nem fogják érinteni a traktorok árait.

(Címlapkép forrása: John Deere)

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13