Teljesen megváltozhat a gyümölcsszállítás: lassan már ember sem kell hozzá

Teljesen megváltozhat a gyümölcsszállítás: lassan már ember sem kell hozzá

agrarszektor.hu
Új terményszkennelő rendszert fejlesztett a Croptracker. Az Overhead Bin Scanning névre keresztelt megoldás a kanadai vállalkozás Harvest Quality Vision (HQV) nevű, termésminőséget megállapító fejlesztésén alapul. A rendszer lényege, hogy a gyümölcsökkel és más terményekkel megpakolt teherautóknak egy szenzorokkal telepakolt kapun kell áthajtania, ami szinte azonnal megállapítja, milyen minőséget képvisel a szállított áru.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Croptracker bejelentette Overhead Bin Scanning rendszerének megjelenését a Harvest Quality Vision (HQV) névre keresztelt szolgáltatás számára - írta meg a Future Farming. Ahogy a kanadai cég a közleményében fogalmazott, ez a rendszer képes arra, hogy több mint 4800 almát vagy körtét ellenőrizzen le mindössze 30 másodperc alatt. Az eredmények azt mutatják, hogy az Overhead Bin Scanning rendszer 98%-os pontosságra képes, valamint lehetővé tudja tenni a csomagolóknak, hogy már azelőtt megtudják, mi érkezik a raktárba, hogy a gyümölcsöket (vagy más terményeket) lepakolnák a teherautóról.

A rendszer nagy előnye, hogy tervezhetővé teszi a szállítmányok kezelését. A Croptracker közleménye szerint ugyanis a fejlesztésnek köszönhetően már jó előre meg lehet határozni, hogy az adott teherautó szállítmánya a csomagolósorra kerüljön, és nem kell előbb lepakolni és átnézni, mi és milyen minőségben érkezett. A cég szerint a nagytermelők is használhatják ezt a rendszert, hogy megtudják, mi is hagyta el pontosan a telephelyüket.

Emberi beavatkozás nélkül

A rendszer automatikusan, emberi beavatkozás nélküli felméri a vizsgálófolyosóra belépő teherautókat. A Croptracker szerint a fejlesztés elég rugalmas ahhoz is, hogy egy dolgozó kezelje, akinek csak annyi lenne a dolga, hogy elindítja és leállítja a szkennelés folyamatát.

A rendszert a Croptracker tervezte, fejlesztette és építette meg a dél-afrikai Two-a-Day csoporttal együttműködve. Chris Petzer, a Two-a-Day Group munkatársa úgy fogalmazott, hogy a Croptracker Harvest Quality Vision-je egy új lendületet adott a Two-a-Daynek az üzleti életben, növelte a termékek kiszámíthatóságát és felgyorsította a döntéshozatalt is a csoportnál. Chris Petzer szerint a rendszert amolyan "virtuális előválogatóknak" lehet tekinteni. A Croptracker úgy gondolja, hogy a kifejleszett szkennelő platform azokban a csomagolóházakban is felhasználható lesz a hatékonyság és a termelékenység növelésére, amelyeknek rövid időn belül nagy mennyiségű gyümölcsszállítmányokkal kell megbirkóznia.

(A cikkben szereplő képek és videók a Croptracker tulajdonát képzik.)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?