2021. március 8. hétfő Zoltán

Hírek - Gépek

Tuti megoldás elfoglalt gazdáknak: vége az unalmas adatrögzítésnek

Passzív adatgyűjtő és -elemző rendszert fejleszt az AgCode. A precíziós megoldás azoknak a gazdálkodóknak készül, akik kevesebb időt szeretnének az adminisztrációval és a különféle készülékekkel foglalkozni, helyette inkább a tényleges mezei munkákra fókuszálnának. Az AgCode Passive ezeknek a gazdálkodóknak készül.
 
 

A gazdaságok számára szoftvereket fejlesztő AgCode ambíciózus projektbe fogott, amikor egy olyan rendszer fejlesztésébe kezdett, amely automatikusan rögzíti és optimizálja a betakarítást, a permetezés és az egyéb mezei munkákat. Az AgCode Passive névre keresztelt rendszer a GPS-es helyzetmeghatározással rendelkező gépek és eszközök által szolgáltatott adatokat használná, méghozzá valós időben, írta meg a Future Farming.

A cég állítása szerint az AgCode Passive rendszert azok a vásárlók ihlették, akik elmondásuk szerint több időt szerettek volna a földeken tölteni, és kevesebbet kütyünyomkodással vagy íróasztal előtti környedéssel. A fejlesztés már több mint egy éve tart, a tesztek során pedig a rendszer sikeresen teljesített minden kitűzött célt. "Passzívan" és problémamentesen gyűjti és rögzíti az adatokat, és hatékony, átlátható jelentésekké, kimutatásokká formálja azokat. A rendszer működéséről az alábbi tájékoztató videót tette közzé az AgCode.

A cég tervei szerint az AgCode Passive 2020 első hónapjaiban elérhetővé válik majd a vásárlók számára.

 

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub

  Óriási pénzeső jön a magyar agráriumban - Mi vár a gazdákra 2021-től?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu