Ilyet még nem láttál: így spórolhatnak az üvegházakban az élelmes kertészek

Ilyet még nem láttál: így spórolhatnak az üvegházakban az élelmes kertészek

agrarszektor.hu
Idén mutatta be az első, kereskedelmi forgalomban kapható autonóm kertészeti drónját a Corvus Drones. Az eszköz akár üvegházi paradicsom kultúrában is hibátlanul, önállóan repül a sorok között, figyeli a magok csírázását, a palánták növekedési ütemét, valamint a levelek szabályos fejlődését.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A Corvus Drones idén mutatta be az első, kereskedelmi forgalomban kapható autonóm kertészeti drónját. Az eszköz képes figyelemmel követni a magok csírázását, a palánták növekedési ütemét, a levelek szabályos fejlődését. A termelő egy webes alkalmazásban határozza meg a repülési útvonalat, szintén az alkalmazásban adja ki a drónnak a feladatot, amelyet a drón automatikusan végrehajt. A repülést követően a drón visszatér a dokkolóállomásra, ahol automatikusan feltölti magát, majd folytatja a feladatot. A feladat kiadásától kezdve a folyamat az elejétől a végéig emberi beavatkozás nélkül zajlik. A drón a feladat végrehajtását követően 30 percen belül jelentést küld a termelő számítógépére. A Corvus Drones elsősorban a költségek megtakarítása, a jobb munkatervezés és a termelés kockázatának csökkentése miatt ajánlja drónjait üvegházi alkalmazásra. Az autonóm repülő eszközök nem csak palántanevelőkben, hanem soros kialakítású, magashuzalos üvegházakban, például paradicsom kultúrában is használhatók, hibátlanul, biztonságosan közlekednek a sorok között. A drónokat 3 vagy 12 hónapra lehet bérelni a cégtől, szükség szerint, például különleges alkalmazásokra pedig a cég tervezést és fejlesztést is vállal - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

Címlapkép forrása: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?