Ilyet még nem láttál: így spórolhatnak az üvegházakban az élelmes kertészek

Ilyet még nem láttál: így spórolhatnak az üvegházakban az élelmes kertészek

agrarszektor.hu
Idén mutatta be az első, kereskedelmi forgalomban kapható autonóm kertészeti drónját a Corvus Drones. Az eszköz akár üvegházi paradicsom kultúrában is hibátlanul, önállóan repül a sorok között, figyeli a magok csírázását, a palánták növekedési ütemét, valamint a levelek szabályos fejlődését.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Corvus Drones idén mutatta be az első, kereskedelmi forgalomban kapható autonóm kertészeti drónját. Az eszköz képes figyelemmel követni a magok csírázását, a palánták növekedési ütemét, a levelek szabályos fejlődését. A termelő egy webes alkalmazásban határozza meg a repülési útvonalat, szintén az alkalmazásban adja ki a drónnak a feladatot, amelyet a drón automatikusan végrehajt. A repülést követően a drón visszatér a dokkolóállomásra, ahol automatikusan feltölti magát, majd folytatja a feladatot. A feladat kiadásától kezdve a folyamat az elejétől a végéig emberi beavatkozás nélkül zajlik. A drón a feladat végrehajtását követően 30 percen belül jelentést küld a termelő számítógépére. A Corvus Drones elsősorban a költségek megtakarítása, a jobb munkatervezés és a termelés kockázatának csökkentése miatt ajánlja drónjait üvegházi alkalmazásra. Az autonóm repülő eszközök nem csak palántanevelőkben, hanem soros kialakítású, magashuzalos üvegházakban, például paradicsom kultúrában is használhatók, hibátlanul, biztonságosan közlekednek a sorok között. A drónokat 3 vagy 12 hónapra lehet bérelni a cégtől, szükség szerint, például különleges alkalmazásokra pedig a cég tervezést és fejlesztést is vállal - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?