Ilyet még nem láttál: így spórolhatnak az üvegházakban az élelmes kertészek

agrarszektor.hu
Idén mutatta be az első, kereskedelmi forgalomban kapható autonóm kertészeti drónját a Corvus Drones. Az eszköz akár üvegházi paradicsom kultúrában is hibátlanul, önállóan repül a sorok között, figyeli a magok csírázását, a palánták növekedési ütemét, valamint a levelek szabályos fejlődését.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

A Corvus Drones idén mutatta be az első, kereskedelmi forgalomban kapható autonóm kertészeti drónját. Az eszköz képes figyelemmel követni a magok csírázását, a palánták növekedési ütemét, a levelek szabályos fejlődését. A termelő egy webes alkalmazásban határozza meg a repülési útvonalat, szintén az alkalmazásban adja ki a drónnak a feladatot, amelyet a drón automatikusan végrehajt. A repülést követően a drón visszatér a dokkolóállomásra, ahol automatikusan feltölti magát, majd folytatja a feladatot. A feladat kiadásától kezdve a folyamat az elejétől a végéig emberi beavatkozás nélkül zajlik. A drón a feladat végrehajtását követően 30 percen belül jelentést küld a termelő számítógépére. A Corvus Drones elsősorban a költségek megtakarítása, a jobb munkatervezés és a termelés kockázatának csökkentése miatt ajánlja drónjait üvegházi alkalmazásra. Az autonóm repülő eszközök nem csak palántanevelőkben, hanem soros kialakítású, magashuzalos üvegházakban, például paradicsom kultúrában is használhatók, hibátlanul, biztonságosan közlekednek a sorok között. A drónokat 3 vagy 12 hónapra lehet bérelni a cégtől, szükség szerint, például különleges alkalmazásokra pedig a cég tervezést és fejlesztést is vállal - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.

KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2022. december 5. 14:21