2021. március 6. szombat Leonóra, Inez

Hírek - Karrier

Afrikai mintafarmok és agrárképzési program: mindkét félnek előnyös

Magyarország migrációs politikájának alappillére a kiváltó okok kezelése, a „helybe visszük a segítséget” elv érvényesítése - jelentette ki Nagy István agrárminiszter az Afrikai Diplomata Napok keretében Magyarországon tartózkodó szubszaharai afrikai országok diplomatáival folytatott egyeztetésén, Budapesten. A miniszter a találkozón hangsúlyozta, a fejlődő országok számára az egyik leghatékonyabb támogatás a mezőgazdaság helyi fejlesztése.
 
 

Afrika számos országában a dinamikusan növekvő népesség és a klímaváltozás hatására a mezőgazdaság egyre kevésbé tud lépést tartani a lakosság igényeivel, ezért számos fejlesztési lehetőség rejlik ebben az ágazatban. A magyar agrártárca egy afrikai mintafarm-hálózatot dolgoz ki, illetve Ugandában egy agrárképzési projektet indított annak érdekében, hogy helyben segítse a mezőgazdasági termelést. Az Agrárminisztérium és a Külgazdasági és Külügyminisztérium által kidolgozott mintafarm-hálózat segítségével a magyar technológiák, mezőgazdasági és környezetügyi fejlesztések az egyes afrikai országokban lesznek elérhetőek és bemutathatóak, támogatva ezzel a magyar vállalkozások exporttörekvéseit.

A sikerrel futó ugandai projekthez a helyi, kampalai agráregyetem is csatlakozott. Május 7-én indult a projekt második, kiterjesztett fázisa, amelyben nem csupán diákok, hanem helybeli, ugandai oktató szakemberek továbbképzése is megvalósul. A program előnye, hogy a helyszínen történő élelmiszer-előállítás fejlesztésével hozzájárulhat mind az éhezés mérsékléséhez, mind pedig a migráció csökkentéséhez.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub

  Óriási pénzeső jön a magyar agráriumban - Mi vár a gazdákra 2021-től?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu