2020. október 21. szerda Orsolya

Hírek - Karrier

Megvan a nyertes: a közönség szerint ez Magyarország legszebb birtoka

Magyarország egyik legismertebb almatermelője és sertéstartója a Bold Agro Kft. Működési mutatóik alapján mindkét termelési területen messze kiemelkednek a hazai mezőnyből. Most bebizonyították, hogy nemcsak a számok, hanem az esztétika terén is igényesek. A közönségszavazatok alapján az almás kertjük Magyarország legszebbje lett.
 
 

Márciusban a jelöléssel kezdődött a Magyarország legszebb birtoka 2019 verseny, melyre a kiírásnak megfelelően lehetett nevezni. A szervezők hét kategóriában – állattenyésztő birtok, gyümölcstermesztő birtok, kertészet, családi gazdaság, precíziós gazdálkodás, szántóföldi növénytermesztő birtok és szőlészet-borászat – hirdették meg a vetélkedést, majd a nevezők közül a szakmai ítészek kiválasztották azt a 21 birtokot, melyek a kategóriák győzelméért és az abszolút első helyért, a Magyarország legszebb birtoka 2019 címért szálltak ringbe.


A közönségdíjas birtokra interneten lehetett szavazni 2019. augusztus 1-20. között. A megtisztelő címet, azaz a közönségdíjat a szavazatok alapján a Hajdú-Bihar megyében működő, derecskei Bold Agro Kft. nyerte. A több mint ezer hektárt művelő cég élen jár az innovatív megoldásokban, sertéstelepének működési mutatói Európa élvonalába emelik a gazdaságot. A Bold Agro Kft. közönségdíjas kertészete 150 hektáron fekszik, amiből 100 hektáron növekednek az almák. A gyümölcsfák gondozásához precíziós növényvédő gépek integrált rendszerét alkalmazzák. A cég az almát csomagolva, illetve feldolgozva értékesíti, részben külföldi célpiacokra. A fiatal cégvezetővel, Szabó Viktorral tavaly készítettünk riportot.  A hivatalos díjátadásra 2019. augusztus 31-én egy gálaest keretében kerül sor.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu