Gyors betakarításra vágysz? Ezekkel a zöldségekkel garantált a siker

agrarszektor.hu
Habár még csak most kezdődik a tél, és jönnek a keményebb fagyok, nem árt már ilyenkor elgondolkodni azon, hogy miket ültetünk majd jövőre a kertünkbe. Vannak akiknél szempont, hogy viszonylag hamar legyen termés a zöldségen, és szívesebben használnak rövidebb tenyészidejű fajokat. Nekik hoztunk egy kis segítséget, és összegyűjtöttük azokat a zöldségeket, amelyek az ültetéstől számítva a lehető legrövidebb idő múlva betakaríthatóvá válnak.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Érdemes már télen megtervezni, hogy milyen zöldségeket ültetünk majd tavasszal a kertbe, így nem kell majd kapkodnunk, ha eljön a jó idő. Sok zöldségnek ugyan akár több mint 100 napra is szüksége van ahhoz, hogy érett terméseket hozzon, vannak azonban olyanok is, amelyek az ültetéstől számítva kevesebb mint 60 nap alatt betakaríthatóakká válnak. Nyolc nagyon rövid tenyészidejű zöldséget, és ezek legideálisabb ültetési feltételeit gyűjtöttük össze.

Jön az év egyik legnagyobb agráreseménye! Agrárszektor Konferencia november 28-29-én. Az agrárium legforróbb témái két napban. Gazdák, agrár- és élelmiszeripari vállalkozók, döntéshozók, szakpolitikusok egy helyen és időben, csak a siófoki Agrárszektor Konferencián!

1. Zöldbab

A zöldbabnak 40-65 napra van szüksége ahhoz, hogy érett terméseket hozzon. Ahhoz azonban, hogy időben szüretelhessünk, legalább 2,5 centiméter mélyre ültessük a magokat, és az egyes növények minimum 12-15 centiméterre legyenek egymástól. 

2. Cékla

Az érett cékla betakarításához az ültetéstől számítva 60-85 napra van szükség. A magokat körülbelül kétszer olyan mélyre ültessük, mint amekkora az átmérőjük, egymástól pedig 5-10 centiméterre legyenek egymástól a növények.

3. Uborka

Az érett uborka betakarításához az ültetéstől számítva 60-75 napra van szükség. A magokat 1-2 centiméter mélyre ültessük, és legalább 20 centiméter távolra legyenek egymástól a növények. Fontos, hogy mindig gondoskodjunk arról, hogy drótkerítés, rács vagy bármilyen más támrendszer legyen a növények mellett, amelyekre majd felfuthatnak, ha elkezdenek növekedni.

4. Tojásgyümölcs

A tojásgyümölcs az ültetéstől számítva 70 nap múlva hoz érett terméseket. Ehhez azonban legalább kétszer olyan mélyre ültessük a magokat, mint amekkora az átmérőjük. 

5. Fejes saláta

A salátának 50-75 napra van szüksége ahhoz, hogy betakaríthatóvá váljon. A magokat kétszer olyan mélyre ültessük, mint amilyen az ámérőjük, és legalább 10-20 centiméter távol legyenek egymástól a növények.

6. Zöldborsó

A borsó az ültetéstől számítva 60-80 nap múlva válik betakaríthatóvá. A magokat minimum 3 centiméter mélyre vessük el a talajba, és egymástól legalább 10 centiméter távol legyenek.

7. Retek

A reteknek a legrövidebb a tenyészideje, elegendő neki ugyanis 30-45 nap, ahhoz, hogy betakarítható legyen. A magokat kétszer olyan mélyre ültessük, mint amekkora az átmérőjük, és egymástól legalább 3 centiméter távol legyenek.

8. Spenót

A spenótnak is nagyon rövid a tenyészideje, az ültetéstől számítva 55 nap múlva már betakarítható. A magokat itt is kétszer olyan mélyre ültessük, mint amekkora az átmérőjük, és egymástól legalább 10 centiméter távol legyenek.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?