Most még felveheted a harcot a monília ellen! Ezeket a szereket használd

agrarszektor.hu
A hétvégi esőzések - noha az aszály sújtotta területeket áldásként érte - a virágzó csonthéjas gyümölcsfáknál megfelelő feltételeket teremtettek a súlyos hajtáselhalást okozó moníliás betegség megjelenésének. A meggy és az őszibarack esetében még nem késő a védekezés, ezért mutatjuk, milyen szerek használhatók ezekben a kultúrákban.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A mostani időszakban kell védekezni a súlyos hajtáselhalást okozó moníliás betegség ellen - írja a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A fertőzéshez megfelelő feltételeket teremtettek a gyakorivá váló esőzések, ezért, aki még nem védekezett ellene, az a meggy és az őszibarack esetében még megteheti. A kár megelőzése érdekében a gombaölő szeres permetezés javasolt. Használhatók a mankoceb hatóanyag tartalmú szerek, a réz-hidroxid és réz-oxiklorid hatóanyag tartalmú szerek, valamint a metiram, és a tebukonazol hatóanyag tartalmú készítmények.

Április 26-án rendezi meg a Portfolio gazdasági portál a Nyugat-magyarországi Agrárfórumot, amely a Pápai Agrárexpó első számai szakmai rendezvényének számít. A konferencián az agrárgazdaság legaktuálisabb témáiról kaphatnak naprakész információkat a résztvevők. A kiemelt témák között szerepel az agráradózási reform, a generációváltás és a sertéságazati helyzet. Ha tájékozott akar lenni az agráriumban, jöjjön el a Nyugat-magyarországi Agrárfórumra április 26-án! A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!

A védekezés megtervezéséhez növényorvos szaktanácsát is érdemes igénybe venni. Az üzemi szakemberek mellett több olyan kiskerti szaktanácsadó is tevékenykedik, akiknek internetes oldalain megalapozott, hasznos információk érhetők el. Fontos, hogy virágzáskor kiemelten ügyelni kell a méhek védelmére, ezért ne alkalmazzunk olyan növényvédő szert, ami a méheket károsíthatja. 

Címlap kép: MTI Fotó: Balázs Attila

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?