Soha többé nem foghat ki a kertészeken a talajtípusok réme: ilyen egyszerű gondozni

agrarszektor.hu
A száraz, homokos talaj nehezen képes megtartani a nedvességet és a tápanyagokat, viszont nagy előnye, hogy könnyű ásni, tavasszal gyorsan felmelegszik, és az év bármely szakában dolgozhatunk vele. Akad akinek csak néhány szárazabb folt van a kertjében, de vannak olyanok is, akiknek nagyobb homokos területekkel kell megbirkózniuk. Több növény is van, amelyik jól viseli, és kifejezetten szereti az efféle talajokat, ilyen akár a kecskerágó, az ezüstfa, a cickafark, és egyes díszfüvek is. Néhány fontos szabályt azonban minden esetben be kell tartanunk, ha száraz, homokos talajba ültetünk.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A homokos, száraz talajok nem feltétlenül jelentenek rosszat egy kertben, elég csak megtanulnunk megfelelően bánni velük, és tudni, mely növényeket ültessük ezekre a területekre. A kecskerágó, az ezüstfa, a cickafark és bizonyos díszfüvek tökéletes lakói lehetnek a kertünk homokosabb részeinek, a gondozásuk során azonban érdemes betartanunk néhány fontos szabályt. 

Ha nagyon homokos területen ültetünk, akkor gondoskodjunk róla, hogy minden ültetőgödörbe kerüljön egy kevés szerves anyag, amely a nedvesség és a tápanyag megtartásában segíti majd a növényeket. Ültetés előtt mindig áztassuk be az összes növényt, és egészen addig hagyjuk a vízben őket, amíg már nem szállnak fel a buborékok. Mindig mulcsozzuk a növényeket, ezzel is segítve a talaj nedvességtartalmának megőrzését, és a gyökerek hűvösen tartását.

A száraz, homokos területekre lehetőleg ősszel vagy tavasszal ültessünk, hiszen így a növények gyökereinek lesz ideje növekedni. Minden reggel vagy este öntözzük a növényeket, addig, amíg meg nem erednek. Ne tápoldatozzuk ezeket a növényeket, mert megfelelően alkalmazkodtak a nehéz körülményekhez, így a tápoldattal inkább ártanánk nekik. 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 06:02