Soha többé nem foghat ki a kertészeken a talajtípusok réme: ilyen egyszerű gondozni

agrarszektor.hu
A száraz, homokos talaj nehezen képes megtartani a nedvességet és a tápanyagokat, viszont nagy előnye, hogy könnyű ásni, tavasszal gyorsan felmelegszik, és az év bármely szakában dolgozhatunk vele. Akad akinek csak néhány szárazabb folt van a kertjében, de vannak olyanok is, akiknek nagyobb homokos területekkel kell megbirkózniuk. Több növény is van, amelyik jól viseli, és kifejezetten szereti az efféle talajokat, ilyen akár a kecskerágó, az ezüstfa, a cickafark, és egyes díszfüvek is. Néhány fontos szabályt azonban minden esetben be kell tartanunk, ha száraz, homokos talajba ültetünk.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A homokos, száraz talajok nem feltétlenül jelentenek rosszat egy kertben, elég csak megtanulnunk megfelelően bánni velük, és tudni, mely növényeket ültessük ezekre a területekre. A kecskerágó, az ezüstfa, a cickafark és bizonyos díszfüvek tökéletes lakói lehetnek a kertünk homokosabb részeinek, a gondozásuk során azonban érdemes betartanunk néhány fontos szabályt. 

Ha nagyon homokos területen ültetünk, akkor gondoskodjunk róla, hogy minden ültetőgödörbe kerüljön egy kevés szerves anyag, amely a nedvesség és a tápanyag megtartásában segíti majd a növényeket. Ültetés előtt mindig áztassuk be az összes növényt, és egészen addig hagyjuk a vízben őket, amíg már nem szállnak fel a buborékok. Mindig mulcsozzuk a növényeket, ezzel is segítve a talaj nedvességtartalmának megőrzését, és a gyökerek hűvösen tartását.

A száraz, homokos területekre lehetőleg ősszel vagy tavasszal ültessünk, hiszen így a növények gyökereinek lesz ideje növekedni. Minden reggel vagy este öntözzük a növényeket, addig, amíg meg nem erednek. Ne tápoldatozzuk ezeket a növényeket, mert megfelelően alkalmazkodtak a nehéz körülményekhez, így a tápoldattal inkább ártanánk nekik. 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?