Saját kerti tó fillérekből? Mutatjuk, hogyan csináld

agrarszektor.hu
Habár a kerti tő telepítésének nem most van itt az ideje, tavasszal azonban sokan álmodoznak egy sajátról, ezek kiépítése azonban a legtöbb embernek általában megfizethetetlenek. Nem feltétlenül kell azonban szakemberrel csináltatni a tavat, hiszen otthon saját kezűleg, fillérekből is kialakíthatjuk. Elég hozzá mindössze egy dézsa, és néhány vízi növény.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Egy facebook csoportban meglepően egyszerűen elkészíthető kerti tóról számolt be az egyik tag, aki úgynevezett dézsatavat telepített a kertjébe. Ehhez elég beszereznünk néhány mini tavirózsát, mini buzogányt, valamilyen sást és hínárt. A dézsának ássunk ki egy megfelelő méretű lyukat a kertben és földdel rendesen temessük be az oldalát. Szórhatunk köré esetleg tőzeget, hogy szép legyen a mini tó környéke is, ebbe pedig ültethetünk kisebb örökzöldeket. 


A dézsató telepítője pozitív eredményekről számolt be a tóval kapcsolatban. Mint írta, habár a hínár eltűnt, de az összes többi növény megeredt a vízben, a tavirózsa virgázik, a víz pedig nem algásodik és tiszta. Ráadásul beköltözött jó pár állat is a dézsába: vannak vízibogarak, többfajta vízi csiga és vízibolha. A tulajdonos egyáltalán nem használt vegyszert a tó tisztántartására, mindössze 1-2 hetente újra töltötte esővízzel a dézsát, ami egyébként semmilyen más törődést nem igényel. 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?