2024. július 27. szombat Olga, Liliána

Saját kerti tó fillérekből? Mutatjuk, hogyan csináld

agrarszektor.hu
Habár a kerti tő telepítésének nem most van itt az ideje, tavasszal azonban sokan álmodoznak egy sajátról, ezek kiépítése azonban a legtöbb embernek általában megfizethetetlenek. Nem feltétlenül kell azonban szakemberrel csináltatni a tavat, hiszen otthon saját kezűleg, fillérekből is kialakíthatjuk. Elég hozzá mindössze egy dézsa, és néhány vízi növény.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Egy facebook csoportban meglepően egyszerűen elkészíthető kerti tóról számolt be az egyik tag, aki úgynevezett dézsatavat telepített a kertjébe. Ehhez elég beszereznünk néhány mini tavirózsát, mini buzogányt, valamilyen sást és hínárt. A dézsának ássunk ki egy megfelelő méretű lyukat a kertben és földdel rendesen temessük be az oldalát. Szórhatunk köré esetleg tőzeget, hogy szép legyen a mini tó környéke is, ebbe pedig ültethetünk kisebb örökzöldeket. 


A dézsató telepítője pozitív eredményekről számolt be a tóval kapcsolatban. Mint írta, habár a hínár eltűnt, de az összes többi növény megeredt a vízben, a tavirózsa virgázik, a víz pedig nem algásodik és tiszta. Ráadásul beköltözött jó pár állat is a dézsába: vannak vízibogarak, többfajta vízi csiga és vízibolha. A tulajdonos egyáltalán nem használt vegyszert a tó tisztántartására, mindössze 1-2 hetente újra töltötte esővízzel a dézsát, ami egyébként semmilyen más törődést nem igényel. 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31