2023. február 5. vasárnap Ágota, Ingrid

Saját kerti tó fillérekből? Mutatjuk, hogyan csináld

agrarszektor.hu
Habár a kerti tő telepítésének nem most van itt az ideje, tavasszal azonban sokan álmodoznak egy sajátról, ezek kiépítése azonban a legtöbb embernek általában megfizethetetlenek. Nem feltétlenül kell azonban szakemberrel csináltatni a tavat, hiszen otthon saját kezűleg, fillérekből is kialakíthatjuk. Elég hozzá mindössze egy dézsa, és néhány vízi növény.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Egy facebook csoportban meglepően egyszerűen elkészíthető kerti tóról számolt be az egyik tag, aki úgynevezett dézsatavat telepített a kertjébe. Ehhez elég beszereznünk néhány mini tavirózsát, mini buzogányt, valamilyen sást és hínárt. A dézsának ássunk ki egy megfelelő méretű lyukat a kertben és földdel rendesen temessük be az oldalát. Szórhatunk köré esetleg tőzeget, hogy szép legyen a mini tó környéke is, ebbe pedig ültethetünk kisebb örökzöldeket. 


A dézsató telepítője pozitív eredményekről számolt be a tóval kapcsolatban. Mint írta, habár a hínár eltűnt, de az összes többi növény megeredt a vízben, a tavirózsa virgázik, a víz pedig nem algásodik és tiszta. Ráadásul beköltözött jó pár állat is a dézsába: vannak vízibogarak, többfajta vízi csiga és vízibolha. A tulajdonos egyáltalán nem használt vegyszert a tó tisztántartására, mindössze 1-2 hetente újra töltötte esővízzel a dézsát, ami egyébként semmilyen más törődést nem igényel. 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?