2022. október 2. vasárnap Petra

Meglepő dolog derült ki a népszerű olajnövényről: zöldségként is termeszthető

agrarszektor.hu
A legtöbb emberben a repce szántóföldi növényként él, amelyet döntően az olaja miatt termesztenek. Érdemes azonban más szemszögből is megközelíteni a növényt, a repce ugyanis akár zöldségként is termeszthető. Ha erre a célra szeretnénk használni, akkor most ősszel kell elvetnünk ahhoz, hogy tavasszal csemegeként fogyaszthassuk.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

A repcét a legtöbben szántóföldi növényként termesztik, az utóbbi években azonban nem csak ezért vált felkapottá. Sokan meghagyják az árvakelését is zöldtrágyának, ugyanis így ősz végén a talajba bemunkálható, biomassza-növelő anyag lesz belőle. A repcéről érdemes azonban tudni, hogy zöldségként, étkezési célra is termeszthető, hiszen a bimbója nagyon finom csemege lehet. Igazából olyan, mintha egy mini brokkolit ennénk. 

A fővetésben, ősz elején elvetett repce bimbója tavasszal válik fogyaszthatóvá. Előnye, hogy a kártevők viszonylag békén hagyják, több gond van a leveleket támadó földibolhákkal. Összességében a bimbók megvédhető növényrésznek számítanak, amit zöldségként is fogyaszthatunk.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2022. október 1. 09:34