Tuti tipp lusta kertészeknek: ez a dísznövény az őszi hideg legnagyobb túlélője

agrarszektor.hu
Az utóbbi évek egyre szárazabb és forróbb nyarai miatt jelentősen felértékelődtek a szárazságtűrő pozsgás növények. Ezek közül is az egyik legnépszerűbb az igénytelen és őszi színeivel elbűvölő októberi varjúháj, amely nem csak a meleg hónapok, de az őszi hidegek kedvence is lehet. Minimális gondozást igényel, jól tűri a szárazságot, ráadásul október közepén kezd el virágozni.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

A Japánban és Kínában honos, pénzérmeszerű pozsgás levelű varjúháj nem véletlenül viseli az októberi varjúháj nevet, hiszen ebben az évszakban kezdi el hozni virágait. A rózsaszín virágzatán felül az apró leveleivel is díszít, amelyek a napsugarak hatására egyre élénkebbekké válnak. Ősszel, a hidegebb időben a levelek nagyobb része lesz rózsaszínes narancsos árnyalatúvá válnak.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

Az októberi varjúháj nagyon jól tűri a szárazságot, ezért csak ritkán kell locsolni, és elég 2-3 hetente tápoldatozni. Szereti ha egész nap süti a nap, és előnyben részesíti a jó vízelvezetésű talajokat. Ettől függetlenül az egyik legigénytelenebb évelő növény, könnyen nevelhető, szívós, kártevője nincs és egy igazi túlélő. Télre teljesen lekopaszodik, de amint megjelennek a tavasz első sugarai, újra előbújnak az apró rózsára emlékeztető levelei.

Magról, tőosztással és dugványozással is szaporítható. Érdemes 3-4 évente kora tavasszal szétosztani a töveket, és így nagyon hamar rengeteg októberi varjúháj díszíti majd a kertünket. 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?