2022. október 2. vasárnap Petra

Ne várj tovább! Ezeket a zöldségeket már most elvetheted a kiskertbe

agrarszektor.hu
Megérkezett a tavasz Magyarországra, és habár a felmelegedés már egy ideje tart, és a tél is nagyon enyhe volt, most jött el az ideje annak, hogy az első zöldségeket elvessük szabadföldbe. Összegyűjtöttük, mikkel érdemes elkezdeni a kert feltöltését.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

Úgy tűnik megérkezett a tavasz Magyarországra, egyre melegebbek a nappalok, és egyre kevésbé hűl le a levegő éjszaka. Ezek mind annak a jelei, hogy elkezdhetjük a kertészkedést, vagyis eljött az ideje annak, hogy az első zöldségek magjai a földbe kerüljenek. Hoztunk egy kis listát arról, miket érdemes már most elvetni. 

A hagymák ideje most érkezett el, ami azt jelenti, hogy szinte minden dughagymát elültethetünk most, és a hagyma vetőmagok is vethetők a gyorsan melegedő talajokon. A legkorábban vethető hüvelyesek a borsók, és habár a legtöbben zöldborsót szoktak vetni, érdemes kipróbálni a cukorborsót is. A hazánkban honos lóbabokat is ilyenkor kell vetni, a magasabbak mellé pedig érdemes támasztékot tenni. A petrezselymek is elvethetők már, illetve nem szabad megfeledkezni a retkekről sem, egy nagyon hálás, korai zöldségféléről van ugyanis szó. Elsőként a hónapos retkeket vetjük, melyet soha ne hagyjuk benn 35 napnál tovább a földben, mert nem nagyobb lesz, hanem, pudvás, csípős, vagy rágott.

EZ IS ÉRDEKELHET

A káposztafélék közül szinte az összes fajta vethető már fóliás palántanevelésre, ugyanakkor a korai saláták magjai is bekerülhetnek a földbe, a fejes saláták többsége, illetve a rukkolák egy része már most is vethető. Emellett jó néhány sárgarépa is alkalmas a korai vetésre. A hidegtűrő spenótok ilyen tél esetén akár augusztustól március végéig is vethetők, de most kerülhet a földbe a sóska magja is. 

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2022. október 1. 09:34