Filléres trükkök nemcsak kezdőknek: ezekkel garantáltan tiéd lesz a legszebb kert

agrarszektor.hu
Sokan nem tudják, de számtalan olyan kerti munka van, amelynek elvégzésére a legideálisabb időpont reggel 7 óra előtt van, tehát hajnalban. Ilyenkor érdemes például locsolni, illetve gyomlálni, de a műtrágya és a rovarirtó kijuttatására is ez a legmegfelelőbb időszak. Összegyűjtöttük, melyek azok a kerti teendők, amelyeket ha már kora reggel elvégzünk, garantáltan miénk lesz a legszebb kert a környéken.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

1. Locsolás

A növényeknek az a legjobb, ha reggel locsoljuk meg őket. Ekkor ugyanis még nem tűz a nap, hűvös van, így a víz minimális része fog csak elpárologni, és több nedvesség kerül majd a talajba. Emellett a "hidratált" növények sokkal könnyebben és jobban ellen tudnak állni a forró, déli napsütésnek, ráadásul a hajnali öntözéssel a kártevőkkel és betegségekkel szemben is ellenállóbbak lesznek - írja a balconygardenweb.com.

Nevezzen a 2021-es Portfolio Agrárdíjakra!

Idén év végén decemberben is kiosztja a Portfolio Csoport a Portfolio Agrárdíjakat az Agrárszektor 2021 Konferencián. Ebben az évben nyolc kategóriában díjazzuk a hazai agrárgazdaság legjobbjait és a legkiemelkedőbb agrárgazdasági teljesítményeket.

A Portfolio az érdeklődéseket az agrarszektordijak@portfolio.hu e-mail címen fogadja 2021. június 30-ig.

2. Növényvédő szer vagy műtrágya kijuttatása

Soha ne használjunk rovarirtót vagy lombtrágyát a legforróbb órákban, tehát késő délelőtt, vagy délután. A peszticidek, illetve műtrágyák legjobb felhasználási időpontja kora reggel, valamint alkonyatkor van, ilyenkor ugyanis a nap még nem tűzi a növényeket, és a tápanyagokat is sokkal jobban tudják hasznosítani. 

3. Gyomlálás

Reggel, amikor a talaj még nedves, az idő pedig hűvös, sokkal könnyebb gyomlálni is, hiszen egyszerűbben ki lehet húzni a nem kívánatos növényeket a földből. Ugyanakkor amellett sem mehetünk el szó nélkül, hogy ebben az időszakban még csend honol mindenhol, egy kisebb séta során, pedig villámgyorsan kikapkodhatjuk a gazokat a kertből. 

4. Betakarítás

A zöldségek, gyümölcsök betakarításra a legjobb időpont a kora reggel. Ilyenkor ugyanis sokkal nagyobb a termések víztartalma, ráadásul az ízek és az eltarthatóságuk is jobb.

5. Ültetés és átültetés

A legjobb alkalom a növények ültetésre, átültetésre, amikor hűvös vagy felhős az idő, ez utóbbi nyáron leginkább kora reggel, vagy kora este esedékes. Ilyenkor a növények sokkal jobban tudnak alkalmazkodni az új helyzet és környezethez, és nem kell majd aggódnunk amiatt sem, hogy biztosan megmaradnak-e.  

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?