7 növény, ami a fürdőszobában is jól érzi magát: ezeken biztosan nem fog ki a pára se

A legtöbben biztosan találkoztak már azzal a problémával, hogy nem találtak megfelelő szobanövényt a fürdőszobába, hiszen ebbe a helyiségbe olyan fajokat érdemes tenni, amelyek jól bírják, sőt kifejezetten szeretik a párás, meleg levegőt. Összegyűjtöttünk 7 olyan növényt, amelyek nagyon jól érzik magukat ebben a közegben, így csodás díszei lehetnek a fürdőnknek.

Nem könnyű olyan szobanövényeket találni, amelyek a füdőszobában is jól érzik magukat, az ottani párás, meleg, gyakran fényszegény közeget ugyanis nem sok faj viseli jól. Akad azonban jó néhány olyan növény, amely kifejezetten jól érzi magát a magas páratartalomban, és a gyenge fényviszonyokat sem veti meg - írja a balconygardenweb.com. 

1. Közönséges borostyán

Ez a légtisztító szobanövény tökéletes választás, ha szeretnénk egy kis zöldet csempészni a fürdőszobába. Nem elég, hogy imádja a meleget, de még a nedves, párás közegben is jól érzi magát.

2. Hegyescsúcsú futóka

Ez a népszerű növény szintén légtisztító és lelógó lombozatával tökéletes dísze lehet a fürdőnknek. Emellett a gyengén megvilágított, párás helyeken is boldogan elél.

3. Szobapáfrány

Ez a viszonylag igénytelen szobanövény nagyon könnyen nevelhető az olyan meleg és nedves helyeken, mint a fürdő. Mindössze arra figyeljünk oda, hogy, ha lehet, tegyük az ablak mellé, itt ugyanis még virágozni is fog.

4. Zebrapletyka

A zebrapletyka különlegessége, hogy akár föld nélkül, egy üveg vízben is termeszthető. Ráadásul a fürdőszobában is kitűnően érzi magát. 

5. Zöldike

A zöldike kevés öntözés mellett, gyenge fényviszonyok között is vígan elél. Gyorsan növő szobanövény, és gyakran kisebb, lógó hajtásokat hoz létre, amelyek szépen csüngő külsőt adnak neki.

6. Tűlevelű aszparágusz

Ez a finoman csipkézett külsejű páfrány kitűnően érzi magát a fürdőszoba párás közegében, és erős fényben is nagyon szépen növekszik. Sőt, ha igazán jót akarunk a növénynek, érdemes ablak közelébe tennünk.

7. Agancspáfrány

Ez a különleges megjelenésű páfrány tökéletes dísze és egyedülálló kiegészítője lehet a fürdőszobánknak. Nem elég ugyanis, hogy imádja a nedves, párás közeget, de még a gyenge fényviszonyok sem zavarják. 


 
 
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Öt növény, amely egy pohár vízben is vígan elél.
Föld nélkül tartható szobanövények az új módi: ezek a zöldek minden kezdő álmai

Nem is gondolnánk, mikre képesek egyes szobanövények.
Ne költs klímára feleslegesen: ezekkel a növényekkel bármikor lehűtheted az otthonod