Filléres trükkök a kert felturbózásához: ezekkel vagyonokat spórolhatsz

Filléres trükkök a kert felturbózásához: ezekkel vagyonokat spórolhatsz

agrarszektor.hu
Itt ez idő, hogy kicsit felújítsuk és feldobjuk a kertünket menőbbnél menőbb extrákkal. Számos módszerrel egyedivé, különlegessé tehetjük az udvart, amihez lényegében nem is lesz másra szükség, csak elképzelésekre és kreativitásra - utóbbiból viszont sokra. Legyen szó konzervről, létráról, raklapról vagy lényegében bármiről, felturbózva remekül fognak mutatni bármelyik háznál. És még csak sok kézügyességet sem igényelnek, ráadásul a legtöbb pénzbe se kerül.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Ha már kicsit unod a kertedet vagy egyszerűen csak újítanál rajta valamit, akkor az alábbi ötletek tökéletesek lehetnek számodra, hiszen egy csokorba gyűjtöttünk jobbnál jobb ötleteket és praktikákat, melyekkel egészen biztosan egyedi és egy csodálatos lesz az udvarod - írja a balconygardenweb. Sok esetben pedig még újrahasznosíthatsz is, ezért a környezetünknek is jót tehetsz! Ideje lesz megragadni az ecseteket és kimenni a szabadba alkotni egy kicsit, az alábbi ötletek nagy segítségedre lehetnek ebben:

Jön az agrárium csúcseseménye, az Agrárszektor Konferencia!

December 9-10-én rendezi meg a Portfolio Csoport az Agrárszektor Konferenciát, amely ma a hazai agrárium csúcseseményének számít. A kétnapos rendezvény napirendre tűzi azokat a legaktuálisabb és legforróbb témákat, amelyek döntően befolyásolják az agrárgazdasági szereplők üzleti-gazdálkodási tevékenységének eredményességét. A konferencia egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről, emellett napirendre veszi a legfontosabb szabályozási változásokat is. A résztvevőknek lehetőségük nyílik networkingre és kapcsolatépítésre is, és az esemény színvonalát rangos szakmai díjátadó is emeli. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, jöjjön el a Portfolio Agrárszektor Konferenciára december 9-10-én.

EZ IS ÉRDEKELHET

1. Vigyünk egy kis művészetet a kertünkbe

Nagyon mutatósak tudnak lenni az udvarunkban például a régebbi bútorok, tárgyak vagy akár még a bicikli is. Ha egy kicsit felturbózzuk őket - mondjuk festékkel -, akkor nagyszerű virágtartók vagy díszek lehetnek, de akár rendes kerti bútorként is használhatjuk őket.

2. Játsszunk a színekkel

A színes növények igazi ékkövei lehetnek a kertünknek, ezért érdemes feldobni velük az udvart. A rózsafélék, a lucfenyő, az aranyeső és a bukszus például jó választás lehet.

3. Kiegészítők

Kevés menőbb dolgot lehetnek elképzelni egy udvaron a bokorszobroknál, de akár lámpákkal és más kiegészítőkkel is feldobhatjuk a kertet. Vehetünk hangulatvilágításokat vagy szobrokat is, egészen biztosan vonzani fogják a tekinteteket!

EZ IS ÉRDEKELHET

4. Tartsuk tisztán a kertet

Tiszta udvar, rendes ház - nem hiába ez a mondás sem, hiszen lehet, hogy némileg kilóg a sorból ez a pont, ám annál fontosabb. Lehetnek extrém szobraink, kiegészítőink, bútoraink akkor, ha az udvarunk elhanyagolt és koszos. Ezért ne sajnáljuk az időt és az energiát, ragadjuk meg a söprűt és lássunk neki a takarításnak.

5. Csináljunk kerti kiülőt 

Kétség nélkül kijelenthető, hogy egy kerti kiülő aranyat érhet, főleg nyáron. Az esti partikhoz vagy a grillezéshez kevés dolog fogható, ezért, ha lehetőségünk van rá, mindenképpen alakítsunk ki egy kis kiülőt szép bútorokkal, egészen biztosan odáig leszünk érte - és a barátaink is.

6. Ne csak a kertbe ültessünk

Nemcsak az lehet látványos megoldás, ha ide-oda ültetünk növényeket az udvaron, hanem mondjuk az is, ha egy helyre, de szerteágazóan tesszük ezt meg. A raklapok ideálisak lehetnek erre a célra, így a menő tartó mellett még újra fel is használjuk a kidobásra szánt tárgyat, tehát a kertünknek, nekünk és a környezetünknek is jó megoldás!

7. Mentsük meg az eltört cserepeket és tartókat 

Ha leejtettünk egy - vagy több - cserepet, ne pánikoljunk, engedjük szabadon a fantáziánkat, és készítsünk belőle menő tartókat. Például igen mutatós tud lenni, ha egy nagyobb törött cserépbe csigalépcsőt hozunk létre másik törött cserepekből.

8. Szerezzünk be felakasztható cserepeket is 

Ma már rengeteg féle cserepet lehet kapni, ezért érdemes beszerezni belőlük néhányat, garantáltan feldobják az udvarunkat. Ha például létrehozunk egy kerti kiülőt, a lógó cserepekbe ültetett virágok szuperül fognak kinézni, de akár a ház oldalát, korlátot is feldobhatjuk vele.

9. Minibár az igazi partihangulatért

Ha igazán emlékezetessé szeretnénk tenni a bulizós estéket, akkor érdemes egy saját minibárt elkészítenünk. Hogy mire lesz hozzá szükség? Bármennyire is furcsán hangzik, nem is kell más hozzá, csak egy kis fa, visszahajtható polc, na meg az italok.

EZ IS ÉRDEKELHET

10. Létrát a kertbe 

Ha kicsi a kertünk vagy egyszerűen csak egy kis extrát szeretnénk belevinni, akkor fogjunk egy létrát, tegyük egyedivé és helyezzük rá a növényeinket, a végeredmény biztosan mutatós lesz.

11. Mentsük meg a régi, kopott bútorokat 

Ha nekünk vagy akár ismerősünknek van régi, kopott, csúnya vagy egyszerűen csak megunt bútora, eszünkbe se jusson kidobni. Tökéletesek lehetnek a kerti kiülőnkbe vagy az erkélyre, egy kárpitozás után vadonatúj külsőt kapva.

12. Használjunk konzerveket 

Szintén egy remek módja az újrahasznosításnak, ha a konzervdobozainkat nem dobjuk ki a kukába, hanem szépen kifestjük és kidíszítjük őket. Remekül fognak tartóként funkcionálni, igazán egyedi módja annak, hogy felturbózzuk az udvart. A tetejére viszont nagyon figyeljünk, hiszen rendkívül éles tud lenni, így könnyen megvághatjuk magunkat vele!

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31