Itt a sárgadinnyeszezon: így válaszd ki a legérettebbet!

agrarszektor.hu
Nem csak görögdinnye választáskor alkalmazhatunk különböző praktikákat a legtökéletesebb termés megtalálására, de sárgadinnye vásárlásakor is bevethetünk néhány trükköt, hogy biztosan a legédesebb és legérettebb darabot vigyük haza. Mutatjuk mikre figyelj oda, hogy ne érjen otthon csalódás és biztosan a legjobb minőségű sárgadinnyét vidd haza.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Korábban megírtuk már, hogyan válaszd ki a legjobb görögdinnyét, itt az ideje, hogy a sárgadinnye szerelmeseinek is kedvezzünk. Van ugyanis néhány módszer, amelyeket ha bevetünk, biztos, hogy sikerül majd érett sárgadinnyét hazavinnünk. A sárgadinnyével nehéz dolgunk van, a legegyszerűbb ugyanis az lenne, ha már a színéből meg lehetne állapítani, hogy érett-e a termés, itt azonban nem erről van szó, mivel a termés színe fajtától függően eltérő lehet.

Könnyen felismerhető az érett sárgadinnye arról, hogy a bibepont, amely a szárral szemközti oldalon található, már kissé puha. Az érettség egyik legjobb jele, hogy a szár könnyen és maradéktalanul elválik a gyümölcstől. Ez azt jelenti, hogy ha a boltban vásárolunk dinnyét, és a gyümölcsön rajta van a szár egy darabkája, akkor az még biztosan nem érett. A legjobb ízűek a közepes méretű dinnyék, érdemes azonban megszagolgatni a gyümölcsöt mielőtt megvásároljuk, az érett dinnyének ugyanis kellemes, édes illata van.

A görögdinnyétől eltérően a sárga utóérő gyümölcs, ami azt jelenti, hogy leszedés után is folytatódnak az érési folyamatai. A sárgadinnye ezért rövidebb ideig tárolható, mint a görög, vagyis meleg nyári időben néhány napi állás után hamar megpuhul, megpenészedik, megromlik, és fogyasztásra alkalmatlanná válik.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13