Kihagyhatatlan fokhagyma-praktikák fillérekből: ezt sokan nem gondolnák

A legtöbben nyersen, a gerezdeket felaprítva használják fel a fokhagymát a konyhában, pedig más formában is ízesíthetünk vele. Készíthetünk a fokhagymából például fokhagymakrémet, vagy akár fokhagymaport is, és hiába mindkettő megvásárolható a boltokban is, nagyon egyszerűen megcsinálhatjuk őket mi magunk is.

A fokhagymát szinte minden ember nyersen, gerezdekre aprítva használja fel a konyhában az ételekhez, pedig másképpen is ízesíthetünk vele. Egyik ilyen módja a fokhagyma felhasználásának a fokhagymakrém, amely nagyon egyszerűen elkészíthető: először mindenképpen pucoljuk meg a fokhagymákat, majd 1 kilogramm fokhagymapéphez 20 dekagramm sót keverjünk hozzá, hagyjuk kicsit állni, és készen is vagyunk. A só nagyon jól tartósítja majd a krémet, így az akár a 30 fokban is eláll majd.

A másik felhasználási módszer, a fokhagymapor készítése. Pucoljuk meg a fokhagymkat, majd vágjuk a gerezdeket 3-5 részre. Szárítsuk meg az így kapott darabokat szétterítve, ha kiszáradtak, akkor pedig őröljük porrá az egészet. A legjobb aszalógépben szárítani, de a szabad levegő is tökéletes erre a feladatra, csak figyeljünk arra, hogy ne a tűző napon szárítsuk a kis fokhagyma darabokat, hanem az árnyékban egy szúnyoghálón szétterítve. A két felhasználási módszer között az egyetlen különbség a só, így ha nincs szükségünk sómentes fokhagymára, akkor inkább krémet készítsünk,mert az sokkal egyszerűbb.


 
 
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ültetni és betakarítani is van mit.
Szeptemberben sem áll meg az élet: ezek most a legfontosabb feladatok a kertben

Egyszerű és mindig kéznél van.
Nincs kiskerted? - Termessz fokhagymát a konyhában

A kukánál sokkal jobb helyre is rakhatod a felesleges hulladékot.
Ne dobj ki minden szemetet, ami a konyhában keletkezik: mutatjuk, mire használd


Itt keressen minket
© 2017. Agrárszektor.hu