Legyen Ön is Extra Early Bird | Agrárszektor 2025 konferencia
Szerezze meg jegyét most még Extra Early Bird áron a december 3-4. között megrendezésre kerülő siófoki Agrárszektor 2025 konferenciára, az év egyik legrangosabb agrárszakmai eseményére.
A konferencia értékelést ad az agrárium helyzetéről, egyúttal pedig felvázolja az ágazat előtt álló rövid- és hosszú távú fejlesztési és kitörési lehetőségeket, illetve bemutatja a vállalkozások üzleti döntéseihez szükséges mértékadó prognózisokat.
A fokhagymát szinte minden ember nyersen, gerezdekre aprítva használja fel a konyhában az ételekhez, pedig másképpen is ízesíthetünk vele. Egyik ilyen módja a fokhagyma felhasználásának a fokhagymakrém, amely nagyon egyszerűen elkészíthető: először mindenképpen pucoljuk meg a fokhagymákat, majd 1 kilogramm fokhagymapéphez 20 dekagramm sót keverjünk hozzá, hagyjuk kicsit állni, és készen is vagyunk. A só nagyon jól tartósítja majd a krémet, így az akár a 30 fokban is eláll majd.

A másik felhasználási módszer, a fokhagymapor készítése. Pucoljuk meg a fokhagymkat, majd vágjuk a gerezdeket 3-5 részre. Szárítsuk meg az így kapott darabokat szétterítve, ha kiszáradtak, akkor pedig őröljük porrá az egészet. A legjobb aszalógépben szárítani, de a szabad levegő is tökéletes erre a feladatra, csak figyeljünk arra, hogy ne a tűző napon szárítsuk a kis fokhagyma darabokat, hanem az árnyékban egy szúnyoghálón szétterítve. A két felhasználási módszer között az egyetlen különbség a só, így ha nincs szükségünk sómentes fokhagymára, akkor inkább krémet készítsünk,mert az sokkal egyszerűbb.