Meglepő dolog derült ki a népszerű olajnövényről: zöldségként is termeszthető

agrarszektor.hu
A legtöbb emberben a repce szántóföldi növényként él, amelyet döntően az olaja miatt termesztenek. Érdemes azonban más szemszögből is megközelíteni a növényt, a repce ugyanis akár zöldségként is termeszthető. Ha erre a célra szeretnénk használni, akkor most ősszel kell elvetnünk ahhoz, hogy tavasszal csemegeként fogyaszthassuk.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A repcét a legtöbben szántóföldi növényként termesztik, az utóbbi években azonban nem csak ezért vált felkapottá. Sokan meghagyják az árvakelését is zöldtrágyának, ugyanis így ősz végén a talajba bemunkálható, biomassza-növelő anyag lesz belőle. A repcéről érdemes azonban tudni, hogy zöldségként, étkezési célra is termeszthető, hiszen a bimbója nagyon finom csemege lehet. Igazából olyan, mintha egy mini brokkolit ennénk. 

A fővetésben, ősz elején elvetett repce bimbója tavasszal válik fogyaszthatóvá. Előnye, hogy a kártevők viszonylag békén hagyják, több gond van a leveleket támadó földibolhákkal. Összességében a bimbók megvédhető növényrésznek számítanak, amit zöldségként is fogyaszthatunk.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03