Szélsebesen terjednek a high-tech módszerek a kertészetekben

agrarszektor.hu
Az egészséges palánta előállításához hatalmas odafigyelésre van szükség a kertész részéről, és a megfelelő palántanevelési időszak teljes mértékben megalapozza a későbbi minőséget. A természeti adottságok kihasználásán túl a megfelelő technológiák alkalmazása is elengedhetetlen egy kiváló palánta előállításához.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A hidrokultúrás növénytermesztés, vagyis a hidroponika a "növénytartás" technológiájának változásai során egyre nagyobb teret hódít a kertészetben. A módszer lényege abban rejlik, hogy a növény, növénykezdemény nem a földben növekszik, hanem tápoldatban, vagy tápoldattal rendszeresen átjárt anyagban fejlődik. Ez az eljárás egyáltalán nem tekinthető újkeletűnek, mert már az ókorban is foglalkoztak ezzel a technológiával.

Míg a talajban növekvő palánta saját energiáinak jó részét a gyökérzete fejlesztésére fordítaná, hogy minél több tápanyagot szívjon magában a földből, addig a hidroponikával termesztett növény gyökérzete számára biztosított az igényeinek megfelelő mennyiségű tápoldat. Így minden energiáját növekedésre, gyarapodásra tudja felhasználni - hívják fel a figyelmet az Árpád-Agrár Zrt. szakemberei.

Vagyis a hidrokultúrás termesztés segítségével lényegesen kisebb helyen, lényegesen kevesebb idő alatt érhetjük el ugyanazt az eredményt

sőt, mivel minden körülmény az adott palánta egyedi igényei szerint van kialakítva, akár még kedvezőbbet is, mint a hagyományos növénytermesztés során.Gyökérközegként pedig az egyik legnépszerűbb, bazaltból és mészkőből álló kőgyapotot, és a kókuszdió megőrölt héjából készülő, teljes mértékben organikus kókuszrostot is használják.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?