1 milliárd forint kamattámogatás a fagykárosult gazdáknak

agrarszektor.hu
2012 májusáig adhatják le az idén fagykárt szenvedett gazdák államilag támogatott, kedvezményes hitelkérelmeiket.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az új tervezet szerint az állam a legfeljebb 20 éves hitel kamatát és költségeit vállalja át, de a kedvezményes készfizető kezesség díját a termelőnek kell fizetnie. A Fagykár Forgóeszköz Hitelprogram szabályozását az Európai Bizottságnak is jóvá kell hagynia - számol be a hvg.hu.

A kormány honlapján megjelenített dokumentumból megtudhatjuk, hogy a támogatási keret 1 milliárd forint, ami termelőnként minimum 500 ezer, maximum 5millió forintnyi hitel lehet. Teljes, 100 százalékos kár esetén hektáronként 800 ezer forint hitel vehető fel hektáronként, ha kisebb, arányosan csökken az összeg.

A hitel nagysága természetesen a fagykár mértékétől függ. Az új rendelet a fagykár miatt korábban felvett forgóeszköz-, illetve a működés finanszírozását segítő hitelek kiváltására most felvett kölcsönökre vonatkozik.

A futamidőt legfeljebb 20 évre határozták meg, melyhez 3 év tőketörlesztési türelmi idő kapcsolódik, a kamat 2012-ben nem haladhatja meg a háromhavi Euribor plusz 5 százalékpontot. A következő években pedig majd a vidékfejlesztési miniszter dönt az aktuális kamatról.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13