2021. május 16. vasárnap Mózes, Botond

Hírek - Növény

130 milliárddal több jut jövőre vidékfejlesztésre

A vidékfejlesztési kiadások 2011-ben 721 milliárd forintos nagyságrendet érnek majd el - mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter kedden Budapesten, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) országos elnökségi és választmányi ülését követően az MTI-nek.
 
 

Ebből a forrásból az agrár- és vidékfejlesztési támogatásokra - az intézményi kiadások nélkül - várhatóan 593 milliárd forint áll rendelkezésre. Ez az összeg mintegy 28 százalékkal, 130 milliárd forinttal lesz magasabb, mint az előző évi.

A minisztériumi sajtóiroda tájékoztatása szerint egymilliárd forintos költségvetéssel elkezdődik a tanyaprogram, az iskolatej-programra pedig mintegy 800 millió forint jut. Az iskolagyümölcs-program finanszírozására pedig mintegy 500 millió forint fordítható. A gazdálkodók finanszírozására az unióból jövőre 323 milliárd forint érkezik Magyarországra.

Az agrárkamarai biztosi poszt várományosáról azonban nem nyilatkozott még Fazekas Sándor, mindössze annyit közölt: "eljön majd az idő, amikor e személy megjelölésére sor kerül. Jelenleg azonban erről beszélni még korai."

Jakab István, a Magosz elnöke az ülést követően az MTI-nek elmondta: "abban állapodtunk meg, hogy az elmúlt 8 évet érdemi módon összefoglaló értékelést követően a Magosz érdemi stratégiai javaslatot tesz le az agrárkormányzat asztalára, amelynek nyomán megteremthetők annak feltételei, hogy a jövedelem ott maradjon jórészt, ahol keletkezik."

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu