MVH figyelmeztetés: pénz csak a 90%-ban megvalósult beruházás után jár

agrarszektor.hu
A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) elbírálta a Nemzeti Diverzifikációs Program (NDP) keretében benyújtott beruházási támogatási kérelmeket. Az ügyfeleknek a jóváhagyott elszámolható kiadások összegének legalább 90%-val el kell számolniuk. Emellett a határidők figyelembevételére és betartására is figyelmeztet a hivatal, hosszabbításra nincs lehetőség.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A Nemzeti Diverzifikációs Program keretében az egykori cukorgyárak vonzáskörzetében, így Petőháza, Kaba, Szerencs és Szolnok térségében beruházást tervező természetes személyek, társas vállalkozások, egyházak, nonprofit szervezetek és önkormányzatok igényelhettek támogatást.


A beruházásokat az Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból és nemzeti forrásból finanszírozza az MVH. Az ügyfeleknek a megvalósítási határidőig a támogatási határozattal jóváhagyott kiadások legalább 90%-át számlával kell igazolniuk. Amennyiben nem történik meg időben az elszámolás, akkor a már kifizetett támogatási összeget is - kamattal növelten - vissza kell fizetni - hangsúlyozza a hivatal.


A beruházás megvalósítása határidőhöz kötött és határidő hosszabbításra nem lesz lehetőség. Aki nem valósítja meg a beruházását határidőn belül, vagy nem a kellő időben nyújtja be a kifizetési kérelmét elesik a teljes támogatástól. Azok az ügyfelek, akik 2010. április-májusban kaptak támogatási határozatot, a beruházást várhatóan legkésőbb 2011. március 31-ig meg kell valósítaniuk. A befejezéshez - az engedélyköteles építési beruházásoknál - hozzátartozik a jogerős használatbavételi engedély megszerzése is. A 2010. december 1. után kézhez kapott határozatok esetében várhatóan legkésőbb 2011. december 31-ig kell befejezni a beruházást. A Nemzeti Diverzifikációs Program keretében megvalósuló támogatások igénybevételének általános szabályairól szóló 144/2009. (XI. 6.) FVM rendeletnek a megvalósítási határidő hosszabbítására vonatkozó módosítása folyamatban van és várhatóan 2010. év végéig kihirdetik.


Az Unió előírja azt is, hogy ha a beruházás költsége meghaladja a 13 521 000 forintot, akkor magyarázó táblát, 135 210 000 forint felett pedig plakátot kell felállítaniuk a beruházás helyszínén. A magyarázó táblán és a plakáton is fel kell tüntetni a művelet leírását és hogy a beruházás az Európai Mezőgazdasági Garancia Alap társfinanszírozásában és a Magyar Köztársaság támogatásával készült.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?