Elkerülhetetlen a húsdrágulás

agrarszektor.hu
A Kopint-Tárki Konjunktúrakutató Intézet vezető kutatója szerint a takarmányárak drasztikus emelkedése miatt elkerülhetetlen a sertés- és baromfihús drágulása az elkövetkező hetekben.

Legyen Ön is Extra Early Bird | Agrárszektor 2025 konferencia

Szerezze meg jegyét most még Extra Early Bird áron a december 3-4. között megrendezésre kerülő siófoki Agrárszektor 2025 konferenciára, az év egyik legrangosabb agrárszakmai eseményére.

A konferencia értékelést ad az agrárium helyzetéről, egyúttal pedig felvázolja az ágazat előtt álló rövid- és hosszú távú fejlesztési és kitörési lehetőségeket, illetve bemutatja a vállalkozások üzleti döntéseihez szükséges mértékadó prognózisokat.

Februárban csaknem 50 százalékkal emelkedtek a mezőgazdasági termelői árak; éves alapon leginkább a növényi termékek drágultak, több mint két harmaddal a második hónapban. Szabó Márton a Gazdasági Rádiónak elmondta, hogy az áremelkedés csak részben jelenik meg az élelmiszerek fogyasztói árában: fékező hatással van ugyanis az erős piaci verseny.


Az alapanyag egyébként is csak 30-40 százalékban befolyásolja a feldolgozott élelmiszerek árát, bár az is igaz, hogy drágulhat a szállítmányozás, és az energia is. A cukor ára a következő hónapban ugyanakkor már csökkenésnek indulhat.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2025. augusztus 21. 16:32