Elkerülhetetlen a húsdrágulás

agrarszektor.hu
A Kopint-Tárki Konjunktúrakutató Intézet vezető kutatója szerint a takarmányárak drasztikus emelkedése miatt elkerülhetetlen a sertés- és baromfihús drágulása az elkövetkező hetekben.

Közeleg a tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye: Agrárium 2024 konferencia, március 19., Kecskemét

Előad többek között Nagy István, Kulik Zoltán, Andréka Tamás, Győrffy Balázs, Éder Tamás, Hadászi László, Ruck János, és még sokan mások.

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Februárban csaknem 50 százalékkal emelkedtek a mezőgazdasági termelői árak; éves alapon leginkább a növényi termékek drágultak, több mint két harmaddal a második hónapban. Szabó Márton a Gazdasági Rádiónak elmondta, hogy az áremelkedés csak részben jelenik meg az élelmiszerek fogyasztói árában: fékező hatással van ugyanis az erős piaci verseny.


Az alapanyag egyébként is csak 30-40 százalékban befolyásolja a feldolgozott élelmiszerek árát, bár az is igaz, hogy drágulhat a szállítmányozás, és az energia is. A cukor ára a következő hónapban ugyanakkor már csökkenésnek indulhat.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Heti fókusz: STOP STRESSZ! (x)

A tél végi szokatlanul meleg időjárás után fel kell készülnünk a kora tavaszi fagykárok megjelenésére szántóföldi kultúráinkban is.

Támogatott tartalom

Nagy termőképességű LG kukoricák (x)

Tavaly rég nem látott mélységbe zuhant a kukorica vetésterülete Magyarországon. A VSZT felmérése szerint a vetésterület 746 ezer ha körül alakult a 2023-as évben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?