Nem lesz termékdíjköteles a mezőgazdasági kertészeti fólia

agrarszektor.hu
A miniszter szerint a termékdíj ezesetben nem szolgálná az ágazat érdekét, rontaná a versenyképességet.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Nem lesz termékdíjköteles a mezőgazdasági kertészeti fólia - tájékoztatta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter hétfőn az MTI-t. Ezzel cáfolta az ellentétes híreszteléseket, miután több megkeresés is érkezett a minisztériumhoz az üggyel kapcsolatban.

Fazekas Sándor utalt arra: a környezetvédelmi termékdíj bevezetése a mezőgazdasági kertészeti fóliára nem szolgálná a magyar kertészeti ágazat fejlesztési érdekeit, rontaná annak bel- és külföldi versenyképességét a termelésre rakódó többlet költségek miatt.

Hozzátette: a termékdíj-szabályozásról szóló törvény január 1-től hatályos, és megjelentek a végrehajtást szabályozó rendeletek is.

Mártonffy Béla, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) elnöke kijelentette: ez kedvező hír a termelők számára, azt jelzi, hogy a szaktárca komolyan elkötelezett a magyar kertészeti ágazat fejlesztésének támogatása mellett.

A magyar zöldségtermesztésben a fedett terület - azaz a technikai felület - nagysága mintegy 2.600-2.700 hektár. Ezen a területen évente átlagosan mintegy 400 ezer tonna zöldséget termesztenek. Az e területen megtermelt áru értéke mintegy 150 milliárd forint. Ez a zöldség-gyümölcs ágazat termelési értékének mintegy 25-30 százaléka.

 

forrás: MTI

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?