60 forint lehet egy tojás

agrarszektor.hu
Szakértők szerint elképzelhető, hogy a közeljövőben 60 forintba kerül majd egy tojás - írja a hir24.hu.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Elsősorban a z EU tyúkjóléti előírásainak és a ketreces tartás bevezetésének köszönhetően több mint harminc százalékkal nőtt egy év alatt a tojás ára, és további drágulás várható. További áremelkedést okoz a takarmányárak növekedése is. A Tojástermelők Szövetsége és a tojástermelők egy része úgy véli, a valóságtól elrugaszkodott és eltúlzott az új állatvédelmi rendelet, amely szinte luxuskörülményeket ír elő az állatok számára, és ami mintegy ötezer forintos beruházásra kényszeríti a gazdákat tyúkonként. A következmény, hogy száz-százötven tyúktelep még idén bezár, mert nem tudja teljesíteni az EU előírásait. (A nyugat-európai cégek örömére, akiknek érdeke a helyi kistermelők hanyatlása.)

Az új törvény szerint január elsejétől Brüsszel betiltotta a hagyományos tyúkketreceket, a baromfi kizárólag fészkelőhellyel, kapirgálótérrel és ülőrúddal felszerelt ketrecekben vagy alternatív rendszerekben tarthatók. A minden egyes tojónak 750 négyzetcentit kell biztosítani a ketrecben, fészekládáról és karomkoptatóval.

További drágulás figyelhető meg a sertés- és baromfihús piacon is, többek közt a hosszú tél miatt megcsappant készletek, a kialakult keresleti piac és a költségek növekedése, valamint a hideg miatti fűtésszámla-emelkedések következtében.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?