Egyszerűbben igényelhetnek támogatást a baromfitartók

agrarszektor.hu
A Vidékfejlesztési Minisztérium módosította a baromfi ágazatban igénybe vehető állatjóléti támogatások feltételeiről szóló rendeletet. A pályázatoknál csökken az ügyintézési idő és az egyes benyújtandó igazolások száma.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

Újdonság, hogy mostantól a kérelmeket baromfi fajtánként és nem állományonként kell benyújtani, így a dokumentumok száma is kevesebb lesz. A rendeletmódosításnak köszönhetően egyszerűsödik az eljárásrend, csökken a gazdák postaköltsége.

A kérelmezőnként 5-60 db közötti negyedéves kérelem legfeljebb 4 db-ra, a jelenlegi negyedévenkénti 2000-2200 kérelem pedig kb. a 2/3-ára csökkenhet - azaz mind a termelők, mind az Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal adminisztratív terhei jelentősen mérséklődnének. További módosítás, hogy a kérelmezőknek az első támogatásigénylés benyújtásakor - tehát évente csak egyszer - kell állatorvosi igazolást beszerezniük.

Az állatjóléti támogatás a baromfi ágazat legjelentősebb nemzeti forrása, melyet a termelő akkor igényelhet, ha az állatjóléti előírásokon felüli kötelezettségeket vállal.

A rendeletmódosítás része a Kormány Egyszerűsítési Programjának illetve a Magyary Zoltán Közigazgatás-fejlesztési Programnak, mely a lakossági ügyfelekre háruló adminisztratív terhek csökkentését, a jogszabályok nyelvezetének közérthetőbbé tételét célozza meg.

A jogszabály megjelent a Magyar Közlönyben.

(forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.

KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?