Milliárdok életét veszélyeztetik a haszonállatok a szegény országokban

agrarszektor.hu
A biotermesztők zöldítenék a KAP-programot, miközben több milliárd ember életét fenyegetik a haszonállatokból származó vírusok. Oroszországban nőtt a hústermelés júliusban. Lapszemle.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

A legnagyobb KAP-reform elleni civil tüntetés, az úgynevezett "Good Food March" (Jó Étel Menet) szeptember 19-én fog Brüsszelbe érkezni, hogy egy "zöldebb és fairebb európai mezőgazdaságért tüntessen.

A menetben olyan szervezetek vesznek részt, mint a Biotermelők Nemzetközi Egyesülete (IFOAM), a Föld Barátai Európa (Friends of the Earth Europe) és a Slow Food nevű mozgalom képviselői.


Milliárdok életét veszélyeztetik a haszonállatok

2,4 milliárd fertőzéses betegségért és 2,2 millió halálesetért felelősek az olyan haszonállatokról emberre terjedő betegségek mint a madárinfluenza, a tuberkulózis, vagy a Rift-völgy láz (RVF), derült ki a kenyai Nemzetközi Haszonállat Kutatóintézet (ILRI) legújabb tanulmányából.

A kutatás szerint a legtöbb áldozat az alacsony-vagy közeped jövedelmű országokból kerül ki. A legelmaradottabb országokban pedig a betegségek és halálesetek 20 százalékát okozza zoonózis.

Több az orosz hús

15 százalékkal nőtt a hústermelés júliusban Oroszországban elsősorban a baromfi-és a disznóhús-feldolgozásnak köszönhetően, miközben a marhahús mennyisége csökkent.

Az orosz húsfeldolgozás júliusban 76 300 tonnára nőtt júliusban, ami 5 százalékos emelkedés volt júniushoz képest, és 16 százalékos emelkedés tavaly júliushoz képest, közölte a Rosstat, az orosz szövetségi statisztikai hivatal.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?