Tonnányi pisztrángot sütnek hétvégén Tapolcán

agrarszektor.hu
Idén már második alkalommal rendezik meg október 5. és 7. között a Tapolcai Pisztráng és Bor Fesztivált, amely a magyar pisztrángfogyasztásnak kíván hagyományt teremteni - tájékoztatta Mezőssy Zoltán, a rendezvény főszervezője az MTI-t

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

A fesztiválon ezer kilogrammnyi pisztrángot terveznek sütni, amelyet többféle módon készítenek majd el: lesz tökmaggal sütött és füstölt pisztráng is. Mezőssy Zoltán kifejtette, a tapolcai karsztvizek országosan híresek voltak a pisztrángállományukról, de a bauxitbányászat leállítása után elapadt patak helyett most település déli városrészében találhatóak a pisztrángtelepek, amelyeket a híres tapolcai barlangokból kiáramló tiszta, oxigéndús, télen-nyáron 17 fokos karsztvízzel táplálnak.

Tapolcán a halak mellett komoly hagyománya van a borkereskedelemnek is, így a rendezvény hangsúlyt fektet a hal- és borfogyasztás együttes népszerűsítésére: tíz neves környékbeli borház kínálja majd a Balatoni borvidékek jellegzetes borait péntektől vasárnapig.

A Malom-tónál pénteken este a megnyitót követően a Group'N'Swing zenekar koncertezik, majd 21 órától a HOBBY Nosztalgia Zenekar lép fel. Szombaton reggeltől változatos családi és gyerekprogramokkal telik a nap: lesz vízibiciklis gyorsulási és akadályverseny a télen-nyáron állandó hőmérsékletű, 14-16 Celsius-fokos tavon és pisztráng kiszákolás. Délután fellépnek a Kinizsi Néptáncegyüttes gyermekcsoportjai, este héttől Péterfy Bori & Loveband zenekar, majd 21 órától a Sonny and his Wild Cows együttes Mr. Rhythm-and-Blues című műsorát hallgathatják az érdeklődők.

Vasárnap egész nap gyerkőc foglalkoztató és interaktív játékok várják a családokat, lesz ugrálóvár, akadálypálya és mászófal. Délután öttől a Pannónia Allstars Ska Orchestra lép fel. A rendezvény ideje alatt a Borházak által kínált borokkal halételeket, házi sajtkülönlegességeket lehet fogyasztani, megízlelve egyebek közt házi réteseket, házi szörpöket, házi lekvárokat, miközben népművészek, kézművesek kínálják portékáikat.

Az önkormányzat és helyi vállalkozók támogatásával megvalósuló háromnapos rendezvénysorozatra a szervezők több ezer embert várnak, a részletes program a www.pisztrangfesztival.hu honlapon olvasható.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.

KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?