Tovább mérséklődtek az élelmiszerárak globálisan

agrarszektor.hu
Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) legutóbbi elemzése szerint az elmúlt hónapban tovább estek a globális élelmiszerárak.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

A FAO által minden hónapban kiszámított élelmiszerár-index 209 pontos decemberi értéke két ponttal bizonyult kevesebbnek az előző havinál és három százalékkal kisebb az előző évi értéknél. A mérséklődést elsősorban a növényi olajok és a gabonafélék árcsökkenése idézte elő, így immár harmadik hónapja tart az élelmiszerárak csökkenése.

Ezzel együtt a FAO elemzői arra figyelmeztetnek, hogy vélhetően az árak még hónapokig a mostani magas szinten stabilizálódnak, azonban a 2008-as évihez hasonló élelmiszerválság veszélye elmúlt.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?