Brutálisan elszabadulhatnak az árak májustól: ennyibe kerülhet az étolaj itthon

Brutálisan elszabadulhatnak az árak májustól: ennyibe kerülhet az étolaj itthon

agrarszektor.hu
Több mint 20 százalékkal megdrágulhatnak a húsok heteken belül Magyarországon, és várhatóan a kenyérért, valamint a margarinért is többet kell majd fizetnie a vásárlóknak. Ráadásul, ahogy véget ér az árstop itthon, a növényi olajok ára akár 30 százalékkal is megemelkedhet majd. Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) néhány napja közölte, hogy az orosz-ukrán háború miatt történelmi csúcsra drágultak az élelmiszerek a világpiacon, mindez pedig a magyar boltokban is egyre inkább érezhető.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Kiugró, 20 százalék fölötti húsáremelés jöhet heteken belül Magyarországon - mondta Raskó György agrárközgazdász az RTL Híradónak. Hozzátette, várhatóan a margarinért és a kenyérért is még többet kell majd fizetni itthon, és kizárólag az árstopos termékek ára maradhat változatlan. Az ENSZ élelmezésügyi szervezete egyébként néhány napja közölte, hogy történelmi csúcsra drágultak az élelmiszerek a világpiacon az orosz-ukrán háború következtében.

A növényi olajok több mint 20 százalékkal drágultak a világpiacon, és ahogy véget ér az árstop, legalább 30 százalékos áremelkedéssel számolhatunk itthon is

- hangsúlyozta Raskó György agrárközgazdász.

EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. június 13. 13:31