Brutálisan elszabadulhatnak az árak májustól: ennyibe kerülhet az étolaj itthon

Brutálisan elszabadulhatnak az árak májustól: ennyibe kerülhet az étolaj itthon

agrarszektor.hu
Több mint 20 százalékkal megdrágulhatnak a húsok heteken belül Magyarországon, és várhatóan a kenyérért, valamint a margarinért is többet kell majd fizetnie a vásárlóknak. Ráadásul, ahogy véget ér az árstop itthon, a növényi olajok ára akár 30 százalékkal is megemelkedhet majd. Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) néhány napja közölte, hogy az orosz-ukrán háború miatt történelmi csúcsra drágultak az élelmiszerek a világpiacon, mindez pedig a magyar boltokban is egyre inkább érezhető.

Újra együtt a magyar agrár szakma Siófokon, az Agrárszektor Konferencián | 2023. november 29-30., Siófok

Rendkívüli mértékben hektikussá vált az utóbbi időszakban a világ élelmiszerpiaca, mivel a keresleti-kínálati viszonyokat több nagyon komoly, kiszámíthatatlan tényező befolyásolja. A bizonytalanság minden meghatározó agrárágazatban jelen van, de különösen igaz a gabonaszektorra, amelyet a tavaly kirobbant orosz-ukrán háború következményei teljesen felforgattak.

Előadóink között Andréka Tamás, Győrffy Balázs, Szabó Levente, Detre Miklós, Bene Zoltán, Makai Szabolcs, Jakab István, Kulik Zoltán, Reng Zoltán.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

Kiugró, 20 százalék fölötti húsáremelés jöhet heteken belül Magyarországon - mondta Raskó György agrárközgazdász az RTL Híradónak. Hozzátette, várhatóan a margarinért és a kenyérért is még többet kell majd fizetni itthon, és kizárólag az árstopos termékek ára maradhat változatlan. Az ENSZ élelmezésügyi szervezete egyébként néhány napja közölte, hogy történelmi csúcsra drágultak az élelmiszerek a világpiacon az orosz-ukrán háború következtében.

A növényi olajok több mint 20 százalékkal drágultak a világpiacon, és ahogy véget ér az árstop, legalább 30 százalékos áremelkedéssel számolhatunk itthon is

- hangsúlyozta Raskó György agrárközgazdász.

EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Állat

Hízásnak indulhat a magyar mangalica?

Az elmúlt évek válságsorozata a mangalicásokat is megviselte, most azonban rendeződni látszik a piac, elsősorban az export élénkülése miatt.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Portfolio Investment Day 2023
Money, Money, Money - lakossági befektetési konferencia.
Budapest Economic Forum 2023
Előadóink között: Bod Péter Ákos, Surányi György, Nagy Márton, Navracsics Tibor, Papi Laura.
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2023. október 4. 06:03