Módosult az MFB Agrár Forgóeszköz Hitelprogram

agrarszektor.hu
Módosult az MFB Agrár Forgóeszköz Hitelprogram: bővült a hitelfelvevők köre, emelkedett a hitelösszeg, és változott az ügyleti kamat is.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) honlapján közzétett információk szerint a hitelfelvevők köre a sertés- és a baromfiágazat mellett kibővült a nyúl- és a szarvasmarha ágazatban (beleértve a tej- és húshasznosítást) termeltető tevékenységet folytató vállalkozásokkal, továbbá a hitel felhasználható meglévő, mezőgazdasági célú hitelkiváltásra is.

A kisebb gazdálkodók tevékenységét integráló termeltetők legfeljebb 500 millió forintot igényelhetnek a korábbi 250 millió forinttal szemben. A hitelprogram maximális türelmi ideje 1 évről 3 évre, futamideje 3 évről 6 évre nő, és hitelszerződés a program keretében 2013. december 31-ig köthető.
A hitelprogram keretében a hatályos hitelszerződéssel rendelkező vállalkozások részére a vidékfejlesztési miniszter az esedékes kamatfizetéshez a hitelkamat 50 százalékáig - de legfeljebb évi 4 százalékos mértékű - kamattámogatást biztosít.

Módosult a hitelprogramban felszámítható ügyleti kamat mértéke is. A hitelprogram módosításának hatályba lépését, 2013. február 13-át követően megkötött hitelszerződések esetében a kamat 3 havi Euribor + RKF2 + legfeljebb 3,5 százalék. Az RKF2 az MFB kamatfelár mértéke, amely 2012-ben és 2013-ban évi 4 százalék. A kamatfelár mértéke évente változik, mértékét az MFB a tárgyévet megelőző év november 30-ig hozza nyilvánosságra.

A Hitelprogram dokumentációja a módosításokkal egységes szerkezetben az MFB Zrt. honlapján, a www.mfb.hu címen elérhető.

(MTI)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?