Mindjárt vége az aratásnak - A közepesnél jobb minőségű búzatermés várható

agrarszektor.hu
A közepesnél jobb minőségű búzatermés várható az idén, az aratás fennakadások nélkül, folyamatosan zajlik - jelentette ki Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter. Az egymillió hektáron vetett őszi búza húsz százalékát már betakarították, míg a 200 ezer hektáron vetett őszi árpát már országszerte learatták. Az előrejelzések szerint az ország kenyérgabona- és takarmányszükséglete biztosított.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az idei évben a közepesnél jobb minőségű búzatermésre számítanak - írja az MTI. A 200 ezer hektáron vetett őszi árpát már országszerte learatták, az össztermés 1 millió tonna, 5 tonna hektáronkénti termésátlaggal. Emellett az egymillió hektáron vetett őszi búza húsz százalékát takarították be és az elmúlt évekhez hasonlóan 5 tonna körüli össztermésre számítanak - emelte ki Fazekas Sándor a Debreceni Egyetem Agrártudományi Központ Karcagi Kutatóintézeténél tett látogatásakor.

A miniszter hozzátette: az ország 1,2-1,3 millió tonnás kenyér- és takarmánygabona szükséglete biztosított és exportra is jut. Szerinte érdemes tárolni a gabonát, mivel az ország ehhez szükséges raktárkapacitása elegendő és így a gazdák a kedvező piaci árakat kihasználva tudnák értékesíteni terményeiket.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?