Ez a verseny kuriózum volt Magyarországon

agrarszektor.hu
Szeptember 5-én Nádudvaron rendezték meg a - Magyarországon még kuriózumnak számító - nemzetközi talajismereti versenyt a Talajok Nemzetközi Éve alkalmából. A rendezvényre valamennyi kontinensről, összesen huszonnyolc országból csaknem száz fő érkezett.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A versenyt négy napos elméleti és gyakorlati képzés előzte meg - áll a KITE Zrt. közleményében. A rendezvényt szeptember elsején nyitották meg a Gödöllői Szent István Egyetemen. A résztvevők még aznap és a következő napon a SZIE kampuszán elméleti képzést, az egyetemi tangazdaságok területén pedig gyakorlati oktatást kaptak. Szeptember 3-án és 4-én Martonvásáron, Atkáron és Karcagon terepi tréning keretein belül talajszelvényeknél folytatódtak a képzések, a versenyre és az eredményhirdetésre pedig szeptember 5-én Nádudvaron került sor a KITE Zrt. közreműködésével.

A megmérettetésen a versenyzők összevethették tudásukat a talajtulajdonságok és a talajtípusok felismerésében, illetve azoknak a talajhasználat szempontjából jelentős értelmezésében, értékelésében. A szervezők fontosnak tartották, hogy lehetőséget adjanak a fejlődő, vagy szegényebb országokból érkezőknek is.

Számos nemzetközi és hazai szervezet, illetve intézmény kísérte figyelemmel és támogatta az eseményt, többek között a FAO, az EU JRC, az USDA és a Nemzetközi Talajtani Unió is. A KITE Zrt. szerint a rendezvény, illetve a Talajok Nemzetközi Éve kezdeményezés jó lehetőséget ad arra, hogy a talajjal kapcsolatos információinkat bővíteni tudjuk. A tudásalapú gazdálkodás elengedhetetlen ahhoz, hogy megvédjük és megőrizzük a talajainkat a jövő generáció számára, akik évek, évtizedek múlva élnek és termelnek majd a mezőgazdasági területeken - állapította meg közleményében a vállalat.

A talajismereti verseny végeredménye:

Csapatverseny

1. Hakuna Matata, Afrika
2. Team USA
3. H-Moles, Magyarország

Egyéni

1. Kristen Pegues, USA
2. Andrés García, Spanyolország
3. Yves Uwiragiye, Ruanda
4. Benjamin Bukombe, Ruanda és Erin Bush, USA

Összesített

1. Team USA
2. SECS, Spanyolország
3. H-Moles, Magyarország

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?