Megújult a KITE derecskei kertészeti központja

agrarszektor.hu
Korszerűsítette kertészeti üzletágának központját a Hajdú-Bihar megyei Derecskén a hazai agrárintegrátori piacot vezető nádudvari KITE Zrt. Megújult a szaporítóanyag-előállítás és a palántanevelés is.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A KITE Zrt. 2015-ben határozott az elmúlt években végrehajtott fejlesztésekről - közölte Szabó Levente, a társaság vezérigazgatója a "VIII. Magyar Paprika Napja" elnevezésű derecskei rendezvényen. A KITE húsz alközpontja és huszonhárom telephelye közül a derecskei létesítmény számít a cég kertészeti központjának.

A szaporítóanyag-termelést érintő megújulás részeként olasz-magyar vegyesvállalatot hoztak létre, és ma 27 hektáron állítanak elő rezisztens almaoltványokat, amelyek a hazai étkezésialma-termelés jelentős részét adják. A palántanevelésben pedig az elavult helyett új növényházat építettek, ahonnan az idén 35 millió palánta került ki.

Szabó Levente szerint azt is célul tűzték ki, hogy a palántanevelés energiaigényét - geotermikus energia felhasználásával - önellátó módon biztosítsák, ezért 1600 méter mély kutat létesítettek, amely 90 Celsius fokos vizet ad. Az oltvány- és a palántanevelés mellett a kertészeti központ inputanyagokkal is ellátja a gazdálkodókat, ezért fejlesztették a telephely növényvédőszer- és vetőmagtárolóit is - tette hozzá a vezérigazgató.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?