Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?
Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!
A Cesena központú olasz ENEA kutatóintézet egy olyan új technológiát fejlesztett ki, amellyel a szennyvíztisztító telepeken kezelt víz felhasználható lesz gyümölcsök és zöldségek termesztésére, és akár 30%-kal csökkentheti a nitrogénműtrágyák felhasználását - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács. A kutatók az első kísérleteket őszibarack fák és paradicsompalánták öntözésével végezték, és őszibarack esetében analitikai módszerekkel kimutatták, hogy 32%-kal kevesebb nitrogént és 8% foszfort lehet megtakarítani a kezelt szennyvíz alkalmazásával. Bár a baktériumtartalom miatt lehetne aggódni, a kutatók szerint sem a paradicsompalántákban, sem a gyümölcsökben nem volt nyoma Escherichia coli fertőzésnek, sőt, magában a talajban sem lehetett kimutatni a baktériumterhelés jelentős növekedését.