Idegméreggel permetezett kukoricásba küldték címerezni a gyerekeket

agrarszektor.hu
Erős idegméreggel permetezett kukoricásban címerezett vasárnap 142 táborozó diák Battonyán. Miután ez kiderült, az este folyamán az összes táborozót kórházba szállították. Szerencsések voltak - egyiküknek sem lett baja, a megfigyelésüket viszont indokoltnak érezték az orvosok - írja a delmagyar.hu.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Összesen 142 gyerek került kórházba vasárnap este, miután egy battonyai táborban kukoricát címereztek. Később kiderült, hogy a tábla, amibe aznap dolgozni küldték őket, az előző napokban komoly rovarirtó vegyszerezést kapott. Szerves foszforsav-észtert szórtak ki a növényekre, ami erős idegméreg. A táborozók egyébként székelyudvarhelyi középiskolások. Kísérőik elmondása szerint már tíz éve járnak rendszeresen Battonyára a címerező táborba.

Zentay Attila, az Országos Mentőszolgálat Dél-alföldi Regionális Mentőszervezetének orvos igazgatója elmondta, hogy egyik diáknak sem jelentkezett sem panasza, sem tünete, azonban a tábort szervező cég vegyésze szeretett volna biztos lenni abban, hogy nem történt egészségkárosodás, ezért hívták ki a mezőkovácsházi központi orvosi ügyeletet. Az ügyeletes orvosnő nem talált kóros eltérést, de elrendelte, hogy vegyék le a ruháikat, és alaposan fürödjenek meg, majd tanácsot kért a további teendőkről. Az országos toxikológiai ügyeletes javaslatára a diákok kórházi megfigyelése mellett döntöttek.

A lap munkatársai szerették volna meglátogatni a 30 diákot a szegedi SBO-n, de - arra való hivatkozással, hogy a szüleik nincsenek velük - a klinikai központ ezt nem engedélyezte, és állapotukról sem adhattak felvilágosítást. A tábort szervező céget is megkeresték, de az interneten elérhető telefonszámok közül - ahogyan az egyiken jelentkező férfi tájékoztatott - "egyik sem aktuális már".

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?